Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На території Тернопільського м’ясокомбінату запрацює потужний завод із виробництва гепарину

У майбутній об’єднаній територіальній громаді з центром у селищі Велика Березовиця незабаром запрацює завод із виробництва гепарину – важливого компоненту препарату для розріджування крові, якого сьогодні катастрофічно не вистачає у світі.

Майже півроку працівники Тернопільського м’ясокомбінату (структурного підрозділу компанії «Агропродсервіс») готують приміщення до запуску підприємства. Зараз там монтують обладнання. Днями акціонери біомедичної компанії AMONMED LLC відвідали Тернопільщину та проінспектували хід робіт.
Представниця американських інвесторів пані Олександра, представник китайських інвесторів Ші Лей та директор департаменту промисловості Інституту Сямені (КНР) Лян Вейвей відзначили оперативність і відповідальність українських партнерів у роботі. Уже найближчим часом заплановано здійснити запуск підприємства за участю посла Китаю в Україні та поважних зарубіжних партнерів. Перший інвестиційний транш у це виробництво складе 1 мільйон американських доларів.

– Реалізація такого проекту на наших теренах дасть можливість створювати нові робочі місця, відчутно збільшити надходження до бюджету та активно розвивати економічний потенціал Тернопілля, -зазначив після зустрічі народний депутат України, засновник компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський.

Інтерес світових інвесторів до можливостей нашої держави ще раз доводить, що Україна має великий потенціал і шанс для стрімкого розвитку, вважає пан Іван. Потрібно лише вміти по-господарськи його використати. Нардеп впевнений, ми можемо бути не тільки потужною сировинною базою, але й країною з високотехнологічною індустрією.
– Майбутнє – за господарями. Тож давайте працювати і розвивати свій рідний край з користю для всієї громади, – каже Іван Чайківський.

У Тернополі доганяли водія, який збив дитину на переході і втік з місця ДТП

“Ми завжди пам’ятатимемо Вас”: у Тернополі померла відома дитяча лікарка