Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Волонтери Гуманітарного штабу передали Козівській лікарні аналізатор крові

Сучасне медобладнання – на користь громади. Волонтери Гуманітарного штабу передали Козівській ЦРЛ потужний аналізатор крові.

Місцеві медики роблять сотні аналізів на день. Тепер робота буде швидшою, а результат – точнішим.
– Загальний аналіз крові раніше ми робили вручну, під мікроскопом, це займало багато часу. Зараз отримали гематологічний аналізатор, щиро дякуємо нашому керівництву, Івану Чайківському та його команді. Це пришвидшить і покращить якість аналізів, які ми видаємо людям, – сказала в. о. завідувачки лабораторії Козівської центральної районної лікарні Василина Статкевич.
Гематологічний апарат придбали за кошти, які залишились від діяльності Гуманітарного штабу. Яке обладнання найнеобхідніше – волонтери вирішували разом з лікарями.
– Ми запитали лікарів, яке обладнання можемо придбати за кошти, які залишились на рахунку Козівської благодійної організації, це біля 200 тисяч гривень. Вони вибрали аналізатор крові. Жителям громади не треба буде їхати в Тернопіль, вони зможуть тут зробити цей аналіз, і доволі швидко,– народний депутат України, автор ініціативи «Безпека лікаря – наша безпека» Іван Чайківський.
– У приватній лабораторії ці аналізи набагато дорожчі, а сьогодні кожен житель громади зможе за 10-20 гривень їх зробити. Для громади це великий плюс, – вважає волонтер, керівник Гуманітарного штабу Козівського району Сергій Добалюк.
Таке оновлення, – кажуть лікарі, – великий крок до якісної медицини.

На Тернопільщину з’їжджаються родини загиблих воїнів з усієї України

“Цей “історичний” момент один з хлопців знімав на відео та виклав у “сторіс””: розшукали хуліганів, які у Чорткові потрощили зупинку