Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Історія успіху: в «АТБ» клієнта вважають партнером по бізнесу

Кілька днів тому Україна відзначила День торгівлі – свято спеціалістів, від яких залежить, чим ми харчуємося і як живемо. У переддень свята ми зазирнули за лаштунки лідера української роздрібної торгівлі, щоб дізнатися,  що може запропонувати клієнтам вітчизняний ритейл. Найбільшим представником цієї галузі в країні є компанія «АТБ». Заснована ще в середині дев’яностих, вона зараз є абсолютним лідером одразу за багатьма показниками. Це товарообіг, обсяг сплачених податків до бюджетів усіх рівнів, асортимент (більш як 3,5 тис. найменувань), кількість співробітників (орієнтовно 64 тис. осіб) тощо.

Слід також згадати, що саме торговельна мережа «АТБ» познайомила українців з форматом магазину самообслуговування, де клієнт сам обирає потрібні товари, а не чекає на послуги продавця. Багато з того, що сьогодні є нормою для будь-якого супермаркету країни, вперше було протестовано та впроваджено саме в «АТБ». Компанія дотримується стратегії динамічного розвитку. Вона обирає інноваційні рішення, які дозволяють підвищувати рівень комфорту в магазинах та оптимізувати багато бізнес-процесів, а також допомагають покупцям економити чималі кошти.
Станом на поточний час загальна кількість знайомих мешканцям Тернополя магазинів «АТБ» досягла 1137. Сучасні супермаркети функціонують у 293 населених пунктах 24 областей України. Майже чотири мільйони постійних клієнтів щодня прямуюють до них за продуктами Цьому не завадила навіть пандемія коронавірусу. Під час національного карантину компанія прискорила розвиток онлайн-напрямку і відкрила перший у нашій країні продуктовий онлайн-магазин «АТБ» повного циклу – від формування замовлення до адресної доставки продуктів. Сьогодні такий вид покупок  набагато швидший і безпечніший за відвідування магазину.
З’явився зручний сервіс, завдяки якому  можна мінімізувати час, що ми зазвичай витрачаємо на пошук товарів у торговому залі. Йдеться про можливість попереднього замовлення «На сайті вибирай – в магазині забирай». Все необхідне можна знайти в режимі онлайн та покласти до віртуального кошика обраного магазину «АТБ».  Після цього слід зайти, оплатити і забрати свій продуктовий набір, який вже чекатиме на вас. Це займає мінімум часу. Доступною є й послуга оплати обраних товарів онлайн.
Як відповідальний і  патріотичний бізнес «АТБ» допомагає українцям долати негаразди. Аби підтримати незахищені верстви населення в період суворого карантину, компанія реалізувала найбільш масштабний благодійний проєкт за всі роки незалежності нашої країни. Його бюджет перевищив 100 млн грн. Майже шістсот тисяч українських родин безоплатно отримали продуктові набори. Аналогічні пакети з основними продуктами та товарами першої необхідності «АТБ» передала  постраждалим від масштабної повені мешканцям західних регіонів.
Крім того, корпорація відгукнулася на прохання Офісу Президента, закупивши у Франції дороге сучасне діагностичне обладнання для обласних лікарень і лабораторій.  Такі комплекси, які коштували 10 млн грн., вже передали лікарням Чернівців, Івано-Франківська, Києва, Дніпра, Херсона й інших міст.
Торговельна мережа вважає  своєю основною метою забезпечення населення,  в тому числі й у Тернополі, якісними продуктами за максимально доступними цінами. В цьому році компанія зуміла максимально пом’якшити не тільки сезонне зростання цін, але й підвищення закупівельної вартості у виробників, пов’язане з карантинними обмеженнями.
Вартість товарів  у дискаунтерах мережі на 10–15% нижча за середньоринкову. Ексклюзивний асортимент власних торгових марок може бути навіть на 40% дешевшим за аналоги.  Зараз «АТБ» володіє чотирма власними торговими марками, що належать до всіх цінових категорій. Преміальний сегмент представлено ТМ «De Luxe Foods & Goods Selected», середній плюс – «Спецзамовлення “АТБ”», середній – ТМ «Своя лінія». Найбільш економний варіант – ТМ «Розумний вибір». Кожна з цих марок займає лідерські позиції в своєму сегменті,  вирізняється високою технологічністю виробництва, а також відповідає європейським вимогам щодо якості продукції.

Відмовили нирки: молода тернополянка просить про допомогу

У Тернополі натомість Пушкіна пропонують встановити пам’ятник українському діячу