Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Зарваниця – як піар: політики забувають про церкву, коли не бачать вигоди?

Проща 2020

Всеукраїнська проща до Марійського духовного центру «Зарваниця» щороку збирає десятитисячні аудиторії вірян. Часто з українцями приїжджали молитися і можновладці.

Проща 2019
Проща 2020

Проте, цього року проща виявилася показовою та відмінною від попередніх: на спільну молитву приїхали тільки нардеп Чайківський з дружино та подружжя Порошенків з регіональною свитою.
До речі, для Овчарука, Барни та Юрика ця проща стала не приводом помолитися з сім’єю, а роботою на побігеньках під час візиту Порошенка.
Десь пропали такі «ревниві християни», як Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк, Олег Сиротюк, Роман Заставний, Микола Люшняк, Василь Деревляний та інші.
Не було нікого і з обласної адміністрації. Більше того, Митрополит Василій (Семенюк) натякнув, що обласні чиновники погрожували церкві наслідками за проведення прощі.
Можна багато списувати на карантин, але організатори прощі зробили в плані карантинних заходів максимум з можливого. Саме за це їх похвалив Патріарх Святослав.
Як кажуть, проща пройшла, а осад лишився.
Більшість вчорашніх політиків показали своє справжнє ставлення до церкви, яку вони, як виявилося, використовували для власної вигоди.
А ще більше сумно, що нова влада, так і не може вийти за рамки «відосіків», «фейків» та награної показовості, відмовившись від співпраці з інституцією, якій довіряє понад 2/3 громадян цієї країни.

На Тернопільщині через зрізані гілки чоловік стріляв у працівника електромереж

Коронавірус на Тернопільщині: +40 хворих за добу