Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“До шкіл не пускатимуть учнів та вчителів з підвищеною температурою”: у МОЗ повідомили про нові правила навчання

У МОЗ повідомляють про розробку нових правил навчання, що будуть впроваджені у школи для нового навчального року, що розпочнеться 1 вересня. Мета правил – унеможливити поширення коронавірусу.

Як інформує “Hromadske“, про це повідомив очільник відомства Максим Степанов під час онлайн-брифінгу 15 липня.

“Буде обов’язковим вимірювання температури для всіх працівників, які приходять на роботу до навчальних закладів, обов’язкове вимірювання температури для дітей”, — розповів він.

При виявленні температури тіла, вищої за 37 градусів, ні учні, ні вчителі, ні будь-які інші особи до школи допускатися не будуть.

Також діти будуть зобов’язані приходити до шкіл у масках, а у навчальних закладах мають обов’язково бути антисептики.

“Я маю надію, що на наступному тижні всі ці правила вже будуть нами розроблені, і ми будемо подавати їх на затвердження для того, щоб заздалегідь всі знали, в який спосіб будуть навчатися наші діти”, — зазначив Степанов.

Він додав, що завчасна розробка цих правил дасть змогу керівникам навчальних закладів підготуватися до навчального року з 1 вересня.

Нагадаємо, Міністерство освіти та науки розробляє варіант змішаної форми навчання з 1 вересня: частково онлайн та частково офлайн.

У червні тодішня виконувачка обов’язків міністра освіти Любомира Мандзій заявила, що у Кабміні ще немає рішення, чи підуть учні до школи 1 вересня, чи залишаться на дистанційному навчанні.

З початком карантину в Україні у березні школи перейшли на дистанційне навчання. Водночас у МОН заявили, що близько 3% закладів освіти не мають підключення до інтернету.

Російський літак над Україною: Сергій Надал назвав три головні ознаки проросійського реваншу

Врятували жінку: у Тернополі горіла квартира (ФОТО)