Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині підвели підсумки декларційної кампанії

Незвична деклараційна кампанія 2020 року завершилась. Адже тривала вона упродовж шести місяців – до 1 липня. Це було зумовлено карантинними обмеженнями у зв’язку із поширенням коронавірусної інфекції.
Упродовж січня-червня 7794 жителі Тернопільщини подали декларації про отримані минулого року доходи. При цьому 4630 декларантів зобов’язані були це зробити, оскільки отримували неоподатковані доходи. Решта ж, 3315 осіб, вирішили скористатися своїм правом на податкову знижку.
Задекларували наші краяни 379,7 млн грн доходів, що на 22,5 млн грн більше, ніж торік. Загальна ж сума самостійно нарахованих податкових зобов’язань із податку на доходи фізичних осіб склала 11 млн гривень. Декларантам також нарахували до сплати 2,1 млн гривень військового збору.
Найчастіше жителі Тернопілля збагачувались завдяки доходам від спадщини чи дарування. Про отримання таких доходів заявили 1184 особи. Продаж нерухомості та рухомого майна став підставою для подання декларації 628 краян. Ще 297 осіб задекларували доходи від незалежної професійної діяльності, а 211 – від здавання у найм власного майна. Інвестиційні прибутки принесли доходи 33 жителям області. Іноземні доходи задекларували 45 краян.
Найбільше податку на доходи фізичних осіб сплатять особи, які отримали подарунки та спадщину і доходи від незалежної професійної діяльності, а це відповідно 8 млн грн і 5,2 млн гривень. Ті, хто продав минулоріч свою нерухомість або рухоме майно, сплатять 1,6 млн грн податку. Ще 3 млн грн перерахують до скарбниць громадяни, які отримали іноземні доходи

Сергій Надал: Найбільша загроза, яка існує сьогодні, — це російський реванш

На Тернопільщині УПЦ МП реставрує під “московський” стиль старовинний костел, відібраний у католиків