Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Оголосили дату проведення в Україні місцевих виборів

У середу, 15 липня, народні депутати ухвалили проєкт постанови №3809, яким призначили місцеві вибори на 25 жовтня 2020 року.
“Призначити чергові вибори депутатів обласних, Київської міської, районних у містах рад (крім визначених пунктами 2 і 3 цієї постанови) та Київського міського голови на неділю 25 жовтня 2020 року”, – йдеться у тексті документа.
Окрім цього, було вирішено знову не проводити вибори в Донецьку обласну раду. Саме пункт 3 постанови визначає, що вибори депутатів Донецької і Луганської обласних рад не призначаються і не проводяться у зв’язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ і міст Донецької та Луганської областей.
Також в пункті 2 постанови прописано, що вибори депутатів Верховної Ради АР Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях республіки, міста Севастополя, в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей не призначаються і не проводяться.
Постанова чітко вказує, що вибори на вищевказаних територіях призначать окремим законом і тільки в разі припинення російської агресії і виведення всіх незаконних збройних формувань.
Центральній виборчій комісії в установленому законодавством України порядку доручено призначити перші місцеві вибори у новоутворених сільських, селищних, міських територіальних громадах та районах, в яких відповідно до Виборчого кодексу України призначено перші місцеві вибори одночасно з черговими місцевими виборами, призначеними відповідно до пункту 1 цієї Постанови – на неділю 25 жовтня 2020 року.

“Був прикладом людської гідності”: на Тернопільщині помер підполковник у відставці (ФОТО)

У Тернополі вночі грабіжник напав на жінку