Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині у вчителів, що проводять ЗНО, продовжують виявляти коронавірус

Коронавірус діагностували у ще трьох вчителів з Чортківського району, які задіяні у ЗНО-2020. Раніше COVID-19 діагностували у п’яти педагогів з Тернополя.

Як повідомила зз головна державна санітарна лікарка області Оксана Чайчук, на Тернопільщині  проводять ПЛР-дослідження усім вчителям, які беруть участь у проведенні ЗНО-2020. Уже протестовано 1220 педагогів.

“Серед працівників освіти Тернопільщини, які залучені до проведення ЗНО-2020, у 8 осіб виявлено COVID-19. Тестування на виявлення коронавірусної хвороби проводять лабораторії обласного лабцентру. У результаті лабораторних досліджень COVID-19 підтвердився у п’яти осіб з міста Тернополя і трьох осіб з міста Чорткова. Вони до проведення іспитів не допущені і перебувають на самоізоляції під контролем їхніх сімейних лікарів”.

Загалом в області заплановано обстежити 1435 працівників освіти. ПЛР-дослідження педагогам проводять напередодні зовнішнього незалежного оцінювання.

Абітурієнтів щодо коронавірусу не тестують. Втім, усім на вході у пункт тестування вимірюють температуру, у разі її підвищення відправляють на додаткову сесію ЗНО.

Таксист поїхав “проти шерсті”: у центрі Тернополя ледь не дійшло до самосуду (ФОТО)

“Йшов з дівчиною в магазин”: на Тернопільщині по-звірячому побили 22-річного хлопця, він у реанімації (ФОТО)