Ресторани уже можуть приймати клієнтів у приміщеннях, але є умови

Від сьогодні на Тернопільщині можуть повноцінно відновлювати роботу ресторани. Таке рішення прийняли вчора на засіданні обласної комісії з техногенної безпеки. Однак гостям необхідно дотримуватися півтораметрової дистанції.

 

Враховуючи рекомендації Уряду щодо послаблення карантинних обмежень, сьогодні на засіданні Тернопільського міського штабу вирішили:

?Дозволити роботу закладів харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови: дотримання відстані не менше ніж 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більше ніж чотирьох клієнтів за одним столом, забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту (зокрема захист обличчя, очей, рук) і використання відвідувачами, крім часу приймання їжі, респіраторів або захисних масок.

?Дозволити проводити релігійні заходи за умов: дистанції не менше ніж 1,5 метра та перебування не більше ніж однієї особи на 5 кв. метрах площі у приміщенні.

?Дозволити дітям віком до 14 років користуватися громадським транспортом без супроводу батьків.

?Люди, які досягли 60-річного віку можуть не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції відповідно до постанови Кабміну.

За словами епідеміологів, на Тернопільщині простежується збільшення рівня захворюваності на коронавірус. Вони пов’язують це із послабленням карантину. Чи позначиться відкриття ресторанів на епідемічній ситуації, покаже час.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram і будьте завжди в курсі останніх новин.

Віталій Чемерис

This website uses cookies.