Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Придумали як захистити заробітчан від шахраїв

Верховна Рада України ухвалила за основу законопроєкт №2365 про захист трудових мігрантів та боротьбу з шахрайством у працевлаштуванні за кордон. За документ проголосували 248 народних депутатів.

“Шахрайство суттєво зменшиться, адже більшість нечесних бізнесменів заробляють на тому, що беруть наперед гроші за вакансію зі здобувачів, а потім чи просто зникають з грошима чи відправляють людей незрозуміло куди”, – вказано у пояснювальній записці.
Що пропонується проєктом закону:
заборонити компаніям, що працюють y сфері міжнародного працевлаштування, отримувати кошти з потенційного шукача роботи за працевлаштування за кордон;
адміністративну відповідальність за порушення такими компаніями заборони на стягнення з громадян будь-яких гонорарів, комісійних та інших винагород за посередництво у працевлаштуванні в Україні або за кордоном.
Після остаточного ухвалення закону український трудовий мігрант більше не буде сплачувати гроші компанії-посереднику за вакансію; а на компанії-порушники будуть накладати штраф (2-5 тисяч неоподатковуваних мінімумів). У випадку, якщо компанія-посередник буде погано працювати, брехати здобувачу про вакансію та умови роботи, то не отримає від роботодавця свою оплату.

Тернопільщина увійшла в список 11 регіонів не готових до послаблення карантину

Заборонити масові заходи: на Тернопільщині вирішили посилити карантин (ВІДЕО)