Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Олександр Шевченко назвав три причини паводків у Прикарпатті

Народний депутат України VII, VIII скликань Олександр Шевченко заявив, що вирубка лісів – не основна причина ситуації, що сталася на Заході України. Про це він заявив в ефірі суспільно-політичного ток-шоу “Право на владу” на 1+1.
“Зараз на цей момент головною причиною того, що зараз відбулось на Прикарпатті і, можливо, в тих регіонах, які межують, – це величезна кількість опадів. Причина два – вона не в тому, що ліси вирубаються законно чи незаконно і під видом, припустимо, дров експортується наш кругляк, а що неправильні підходи до вирубки ліс”, – сказав Шевченко.
Водночас він пояснив, що ліс має вирубуватися зрілий і тільки в рамках приросту.
“Якщо ви бачили, як наші зараз вирубають – це суцільна вирубка: скосити все! І те, що ще росте і молоде. Потім тракторами просто прорізати фактично такі великі яри – і туди стікає вода. І це якраз є основою повені отаких малесеньких річок. Ліс треба добувати, а не робити суцільні вирубки”, – сказав нардеп.
На його думку, все ж основною причиною таких подій є надмірна кількість опадів. Він зазначив, що навіть якщо ні одного дерева не вирубити, якщо будуть ідеальні берегоукріплення, все одно села будуть “плавати” за такої кількості опадів.
Раніше повідомлялося, що очільниця Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко вважає, що головною причиною паводків у західних областях України є вирубування лісів на високогір’ї. За її словами, у горах висота верхньої межі лісу уже зменшилася від 1400 метрів до 1200 метрів.
Джерело: ТСН 

Сергій Надал: Державний статус української мови у Конституції — питання безпеки

Коронавірус на Тернопільщині: +19 хворих за добу