Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Зникло на 800 мільйонів гривень державного зерна

На складах Держрезерву у Тернопільській області недорахувалися зерна на фантастичну суму.
Про це повідомляє у Facebook МВС.
“На складах територіальної структури Держрезерву у Тернопільській області аудиторська перевірка виявила нестачу зерна на суму понад 800 мільйонів гривень. Для даної кількості зерна знадобилися б майже 2700 вагонів”, – йдеться у повідомленні.
Мова йде про державні запаси, так звану “подушку безпеки”, яка розрахована забезпечити населення хлібом на випадок форс-мажорної ситуації. Радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол заявив, що його “розікрали і розпродали”.

Згодом з’ясувалося, що цифри стосуються не одної Тернопільської області, а всієї України. Михайло Апостол уточнив:

“Відносно інформації ,яка надана в інтерв’ю колишнього керівника Держрезерву Ярослава Погорілого про виявлену аудиторською службою кричущих недостач і в тому числі зерна,на суму понад 800 млн.грн. Поліція розпочала провадження за ч. 5 ст.191 Кримінального кодексу України .
У разі підтвердження фактів,на винних чекає суворе покарання .
Назву декілька .
Насамперед про привласнення державного майна. Тобто певний товар за документами на складах є, але під час перевірки з’ясовується, що його вже немає. На одному з підприємств не знайшли майже 18 тисяч тонн зерна, на іншому — майже 20 тисяч, на третьому — 112 тисяч тонн. От уже 150 тисяч тонн зерна, які буцімто у нас є, але насправді вже давно розкрадені та продані.
Знайшли цікаву цистерну з нафтопродуктами. Якщо по ній стукнути, то гуде, як порожня, якщо взяти щупом пробу рівня нафтопродуктів, то цистерна повна. Зрештою з’ясувалося, що під віконечком для щупа було приварено трубу, і лише вона була заповнена нафтопродуктами, а решта цистерни стояла порожньою. Отакі винаходи. І багато інших, на які правоохоронці дадуть оцінку.
Нацполіція відкрили кримінальне провадження за статтею “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”.

Вона передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна”

Як безпечно відвідувати храми, поліклініки та спортивні об’єкти – затверджені нові правила

Справу шахраїв, які хотіли нажитися на людській біді, передали в тернопільський суд