Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Відсьогодні запрацювала система автофіксації ПДР: уже є перший порушник

З 00:00 1 червня система автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху запущена в робочому режимі.

Про це нагадав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у себе на сторінці в Facebook.

У МВС сподіваються, що за рахунок цього зможуть знизити смертність на українських дорогах в два рази протягом найближчих 5 років.

“Історично, першим офіційно зафіксованим порушником швидкісного режиму, став автомобіль Audi Q7, який рухався по Чоколівському бульвару в Києві о 00:01 зі швидкістю 75 кілометрів на годину при дозволеній швидкісному режимі на цій магістралі – до 70 кілометрів на годину”, написав Геращенко.

За його словами, цей автомобіль був зафіксований камерою, розташованою за адресою: Чоколівський бульвар 24. Ця камера встановлена саме там, бо це одне з місць концентрації ДТП з тяжкими наслідками.

У цьому місці в Чоколівський бульвар через неврегульоване перехрестя вливається дорожній трафік з вулиці Авіаконструктора Антонова і водії рухаються з боку Севастопольської площі з перевищенням швидкості, і не встигають зреагувати і загальмувати.

Як пояснив заступник міністра, тепер власниці Audi Q7 на адресу її реєстрації, прийде лист з повідомленням про правопорушення, з QR кодом, за яким вона зможе подивитися відеофайл з місцем і часом події і з інформацією про суть події.

“Якщо вона сплатить штраф протягом 10 днів з моменту отримання повідомлення, то його сума складе 127,5 гривень. Якщо після 10 днів – 255 гривень. Якщо не сплатить, по якійсь причині, то штраф буде стягуватися через систему Виконавчої служби Міністерства юстиції”, написав Геращенко.

Якщо громадянин не згоден з постановою про порушення ПДР зафіксованому в автоматичному режимі, він може його оскаржити, звернувшись до Департаменту патрульної поліції або в суд, нагадав чиновник.

“Ми сподіваємося, що ця система дозволить в рази знизити смертність в місцях концентрації ДТП та в цілому благотворно вплине на підвищення дисципліни водіїв на українських дорогах”, заявив Геращенко.

Він передбачає, що буде дуже багато незадоволених серед тих, хто звик ризикувати зайвий раз і залишався безкарним.

“Але кожен раз, коли ви розгонитеся по місту, намагаєтеся встигнути проїхати на жовтий сигнал світлофора або просто не знижуєте швидкість перед перехрестям – ви створюєте загрозу життю собі, своїм пасажирам і оточуючими”, написав заступник міністра.

Геращенко нагадав, що за роки Незалежності смертельні ДТП забрали життя більш ніж 175 тисяч українців. Тільки за минулий рік на дорогах загинули 3454 осіб, в тому числі – 166 дітей.

Нагадаємо, з 1 червня запрацюють 50 камер системи автоматичної фіксації порушень ПДР.

 

Історія сильної жінки: “Поїхала чоловіка провідати. Заходжу, а на порозі жіночі туфлі стоять, а на дзеркалі ліфчик висить”

Намісник Почаївської лаври заявив про “мікрочіпну вакцину, контрольовану 5G”