Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Підтоплення, повалені дерева, порив дамби: негода наробила лиха в 8 областях України (ФОТО)

Внаслідок інтенсивних дощів та поривів вітру 22-23 червня в Івано-Франківській, Чернівецькій, Кіровоградській, Вінницькій, Полтавській, Львівській, Одеській та Рівненській областях сталося падіння дерев, підтоплено значну кількість житлових будинків, господарських будівель, вулиць, автомобільних доріг, пошкоджено покрівлі шкіл, будівель та житлових будинків.

Про це повідомляє МВС.

Стався порив дамби № 5 на річці Черемош, протяжністю 10 метрів, а також підмило підпірну стіну бетонного берегоукріплення автодороги регіонального значення Р-62 “Чернівці-Верховина”, протяжністю 50 м, (наразі проїзд забезпечено). Жертв та постраждалих немає.

 

Підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій відкачали 4 тис. 940 м.куб. води.

Правоохоронці проводять роз’яснювальну роботу з населенням областей, налагоджено співпрацю з відповідними службами щодо надання своєчасної допомоги людям. Вживаються заходи щодо недопущення мародерства.

“В Івано-Франківській області вже декілька днів продовжуються інтенсивні дощі і прогнозуються ще, як мінімум, на два дні. Підіймається рівень води в річках, розливи річок підтоплюють житлові будинки, домогосподарства.

У гірській місцевості активізувались зсувні процеси, які перекривають дороги. ДСНС залучає всі служби взаємодії, дорожні служби, нам допомагає поліція. Залучаємо управління водного господарства і спільними зусиллями з органами влади намагаємося не допустити людських жертв та мінімізувати наслідки стихії”, – розповів начальник управління ДСНС в Івано-Франківській області Володимир Чернецький.

У Тернополі ДТП через п’яного водія (ФОТО)

На Тернопільщині зіткнулися легківка з вантажівкою: загинуло двоє людей (ФОТО)