Вихід підприємств з карантину буде поетапний, відповідно до рівня захворювання на COVID-19
Це рішення було прийнято після наради в міській раді мера, підприємців Тернополя та епідеміологами. Було обговорено план виходу бізнесу Тернополя з карантину.
«З 5 травня у Тернополі частково відновлюємо роботу закладів громадського харчування, але лише з доставкою їжі. Також роботу об’єктів торгівлі продуктами швидкого харчування в одноразовому пакуванні, в тому числі ваговим морозивом, напоями, а також реалізацію кави та інших гарячих напоїв. Ці дії прийняті у межах вимог Кабінету Міністрів України. При цьому підприємці повинні жорстко дотримуватися санітарних вимог. Це регулярна дезінфекція приміщень, вимірювання температури у працівників, дотримання вимог гігієни. Звертаюся до підприємців: ви несете відповідальність не тільки за здоров’я працівників і клієнтів, а й за здоров’я їхніх рідних і близьких», – заявив міський голова.
«Сергій Надал звернувся до підприємців: ви несете відповідальність не тільки за здоров’я працівників і клієнтів, а й за здоров’я їхніх рідних і близьких»
Сьогодні епідеміологічна ситуація в області залишається складною, в першу чергу через появу нового осередку інфікування на півночі Тернопільщини під час Великодніх свят. Тому радикальна відміна карантину, може спровокувати різке погіршення ситуації.
«Можливо, в інших містах України можуть вдаватися до швидших методів виходу з карантину. Однак Тернопільська область залишається однією із тих, де виявлено найбільшу кількість хворих з діагнозом «коронавірус». Ми не маємо права ризикувати. Вихід з карантину буде поетапний, відповідно до рівня захворювання», – пояснив Сергій Надал.
Які конкретні види діяльності дозволено проводити у Тернополя з 05 05 2020 року:
1. Діяльність з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки за умови забезпечення персоналу та споживачів засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, а також дотриманням вимог санітарної обробки приміщень не рідше, ніж двічі на день, вимірювання температури працівників на початок роботи, безконтактної передачі замовлення.
2.Торгівельну діяльність продуктами швидкого харчування, в тому числі кавою та гарячими напоями в одноразовому пакуванні – із забороною вживання їжі та напоїв у місці продажу, за умови забезпечення персоналу та споживачів засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, а також дотриманням вимог санітарної обробки приміщень не рідше, ніж двічі на день, имірювання температури працівників на початок роботи, безконтактної передачі замовлення.
3.Провадження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ, за умови перебування в приміщенні не більше одного відвідувача, з використанням засобів індивідуального захисту працівниками та відвідувачами, а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів – прибирання з деззасобами двічі в день з відміткою в графіку прибирань.
4.Надання ургентної (невідкладної) стоматологічної допомоги приватними стоматологічними клініками та кабінетами, виключно за умов:
– наявності довідки, розміщеної на доступному для відвідувачів місці про результати аналізів обстеження на COVID-19 методом ПЛР;
– забезпечення роботи медичного персоналу в засобах індивідуального захисту відповідно до наказу МОЗ України від 30.04.2020 №994 «Про внесення змін до додатку 6 до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)»;
– за попереднім записом, не більше одного пацієнта в кабінеті;
– дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів в умовах карантину відповідно до наказів МОЗ України».
За матеріалами пресслужби міської ради Тернополя.
This website uses cookies.