Смерть українця в Польщі: засудили жінку, яка заборонила викликати швидку і сховала тіло (ФОТО)

Власницю нелегальної столярної майстерні в Польщі, яка минулого літа заборонила викликати швидку для співробітника-українця, а коли він помер, вивезла його тіло в ліс, засудили до 1 року і 10 місяців ув’язнення.

Такий вердикт виніс суд у Новому Томишлі, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Gazeta.pl.

Гражину Ф. визнали винною в ненаданні допомоги і ненавмисному вбивстві 36-річного українця Василя Чорнея. Також суд заборонив їй у найближчі 8 років займатися підприємницькою діяльністю, пов’язаною з наймом працівників.

Слідчі з’ясували, що в червні 2019 року Василь Чорней працював у нелегальній столярній майстерні в Новому Томишлі. Під час роботи українець знепритомнів. Гражина Ф. заборонила викликати швидку допомогу, побоюючись викриття свого нелегального підприємства. Один із співробітників намагався реанімувати Василя, але безуспішно.

Коли українець помер, Гражина Ф. відпустила працівників додому, взяла в прокаті автомобіль і вивезла його тіло в ліс за 125 кілометрів від міста. Там його пізніше знайшли лісівники.

Разом із Гражиною Ф. перед судом постав один з її співробітників – Сергій Х. Він допомагав начальниці вантажити тіло Василя в автомобіль. Сергій Х. пояснив судді, що не повідомив про те, що трапилося, в поліцію, адже не знає мови і боявся, що його притягнуть за нелегальну роботу. Його засудили до штрафу у 8 000 злотих (51 тис. грн. – Ред.).

Нагадаємо, тіло Василя Чорнея знайшли в польському лісі в червні 2019 року. Василь був жителем Івано-Франківської області. У нього залишилися вдова, троє дітей і старі батьки.

Віталій Чемерис

This website uses cookies.