Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі запрацювали заклади швидкого харчування: їжу та каву клієнти забирають з собою (ВІДЕО)

У Тернополі частково відновили роботу заклади швидкого харчування. У них продають їжу та напої на винос, працівники обслуговують в масках і рукавичках та проводять дезінфекцію не рідше, ніж двічі на день. 

Таке рішення ухвалили вчора на засіданні Тернопільського штабу боротьби з коронавірусом. Про це повідомила заступниця начальника відділу охорони здоров’я Тернопільської міської ради Ольга Ярмоленко.

У кіосках на Театральному майдані Тернополя продають каву, чай, паніні і круасани. Власниця одного з кіосків Ганна Чорна каже, не працювали від початку карантину. Зараз готує заклад до відновлення роботи:

“Ну, звичайно, що фінансові втрати, якщо ми не працювали, а люди в нас є оформлені, то це само собою. І плюс товари, які ми закупляли – те все стоїть. Але щоби порахувати на разі, які втрати – ми не підраховували. Працюємо тільки на винос, якщо людина навіть і зайде – то вона забере свій товар і вийде. Тоді наступна людина може заходити. Інакше – ми не працюємо”.

Тернополянин Андрій Яворський зрадів, коли дізнався, що вже продають каву:

“Я з самого ранку до роботи прийшов кави попити. Крута штука. Ще би все би відкрили. Через місяць білоруська, шведська, українська, італійська, іспанська системи покажуть, хто був правий, хто був не правий. Я вважаю, що треба відкривати все”.

Лілія Салтикова – бариста. Розповіла, як сьогодні обслуговує клієнтів:

“Сьогодні ми вийшли перший день. Дезінфікуємо ми раз в годину все. В нас є спаціальний дезрозчин. З клієнтами – в рукавичках все. З грошима – то ще одні рукавички одягаєм”.

Приватні стоматології з 5-го травня теж могли запрацювати – за рішенням оперативного штабу. Власників стоматологічних клінік та кабінетів попередили, що в лікарів мають бути довідки про те, що вони не хворі на коронавірус і в приміщенні має бути не більше одного пацієнта, обов’язкова дезінфекція та засоби захисту.

Кореспонденти Суспільного побували біля трьох стоматологічних клінік у центрі Тернополя – вони зачинені.

Тернопільський стоматолог Андрій Салагорник повідомив, що зараз стоматологи радяться з Тернопільським штабом боротьби з коронавірусом щодо умов відновлення роботи.

Пропозиції щодо послаблення карантинних вимог міський голова обговорив на зустрічі з підприємцями 30 квітня. 28 квітня підприємці влаштували автопробіг на захист малого та середнього бізнесу під час карантину, показує Суспільне.

ДТП у Тернополі: позашляховик збив пішохода (ВІДЕО)

Як на Тернопільщині працює перший ринок, який відкрили в умовах карантину (ВІДЕО)