Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Порошенко – третій у списку українських мільярдерів

Рейтинг 100 найбагатших бізнесменів України очолив Рінат Ахметов з капіталом в 2,8 мільярда доларів. Про це повідомляється у випуску журналу Forbes Україна, який публікується вперше з 2016 року.

На другому місці в списку найбагатших українців – власник групи “Інтерпайп” Віктор Пінчук з 1,4 млрд доларів, на третьому – п’ятий президент України, лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко (1,4 млрд доларів).
Порошенко повернувся в список доларових мільярдерів після п’ятирічної відсутності: в 2014 році американський Forbes оцінював його статки в 1,3 млрд доларів, а вже в 2015 році перестав вважати його мільярдером. Якщо порівняти з 2014-м, то Рінат Ахметов втратив 10 млрд. Суттєво втратили всі олігархи – Пінчук, Коломойський, Боголюбов, Фірташ взагалі випав з топів. І лише один персонаж за цей період не лише нічого не втратив, а навіть трохи додав – Петро Порошенко. Ну як трохи, 100 млн доларів – було 1,3 млрд, стало 1,4 мільярди.
Найбільше дискусій викликало те, що ці дані відрізняються від головного, американського списку Forbes: там Петра Порошенка немає у списку мільярдерів. А українське відділення видання оцінило статки п’ятого президента в 1,4 мільярда доларів. Однак згодом в рейтингу американського Forbes у реальному часі (оновлюється щодня) Порошенко знову вказаний як мільярдер зі статками в 1,4 мільярда доларів — як і в новому випуску «Forbes Україна», пише Громадське.
У восьми осіб в рейтингу статки оцінюються не нижче 1 млрд доларів, в тому числі двоє з них – співвласники мережі гіпермаркетів “Епіцентр” подружжя Олександр і Галина Гереги займають одну сходинку.Замикає список доларових мільярдерів екс-акціонер ПриватБанку Ігор Коломойський з 1 млрд доларів.
Перші 15 учасників рейтингу:
– Рінат Ахметов (СКМ) — $2,8 млрд;
– Віктор Пінчук (Інтерпайп) — $1,4 млрд;
– Петро Порошенко (Roshen) — $1,4 млрд;
– Олександр і Галина Гереги (Епіцентр) — $1,3 млрд;
– Геннадій Боголюбов (Приват) — $1,2 млрд;
– Юрій Косюк (МХП) — $1,1 млрд;
– Костянтин Жеваго (Ferrexpo) — $1,1 млрд;
– Ігор Коломойський (Приват) — $1 млрд;
– Вадим Новинський (Смарт-Холдинг) — $810 млн;
– Олександр Ярославський (DCH) — $725 млн;
– Володимир Крупчак (Архангельский ЦБК) — $660 млн;
– Сергій Тігіпко (ТАС) — $650 млн;
– Дмитро Запорожець (GitLab) — $650 млн;
– Філя Жебровська (Фармак) — $480 млн;
– Олександр Вадатурський (Нібулон) — $450 млн.
Сукупні статки учасників рейтингу – $31,4 млрд, повідомляють Волинські новини.
Поріг відсікання в рейтингу — $95 млн. Номер 100 в списку отримав співвласник мережі супермаркетів Таврія В Борис Музальов.
У рейтинг потрапило дев’ять бізнесменів зі сфери IT. Серед яких засновник сервісу для систематизації файлів з кодом GitLab Дмитро Запорожець ($560 млн, № 13), співзасновник сервісу Revolut і партнер мільярдера Миколи Сторонського Влад Яценко ($300 млн, № 27), засновники сервісу перевірки правопису Grammarly Олексій Шевченко ($250 млн, № 35), Максим Литвин ($250 млн, № 36) і Дмитро Лідер ($250 млн, № 37).
Олігарх Дмитро Фірташ не потрапив навіть до першої двадцятки — зі статком у $370 млн він на 24 місці. Голова алкогольного холдингу Global Spirits, який володіє горілчаним брендом Хортиця, Євген Черняк на 30-му місці ($295 млн), співвласник Укрнафтобуріння Павло Фукс — на 51-му ($155 млн).

“Відповіла – так”: тернопільський військовослужбовець зворушливо освідчився своїй коханій на полігоні (ФОТО)

На Тернопільщині у річці знайшли тіло пенсіонерки