Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині дочка побила матір відром

Бійка жінок

Випадок стався на Борщівщині. Дочка побила матір відром на батьківському подвір’ї.

Бійка жінок.
Бійка жінок

…Утім рідне обійстя вже давно перетворилося на пекло. А почалося все з того дня, коли дочка при власних дрібних дітях обматюкала стареньку матір. Але й та не довго підбирала слова. З тих пір між жінками так і повелося: дочка при зустрічах кляла й погрожувала матері, а та мовчки втягувала голову в плечі і йшла крізь ті прокльони.

Зрештою, як уникнути зустрічей, якщо живеш на одному подвір’ї? Років сім тому батьки перейшли до літньої кухні, а в хаті, що в селі Кривче Борщівського району, оселилася дочка з чоловіком. Згодом у них одне за одним народилося двоє дітей. Здавалось би, молоді повинні дякувати й поважати стареньких пенсіонерів, які на схилі літ комфортну й затишну оселю віддали молодим. Натомість замість щастя між двома родинами постійно точилися сварки і розбрат. Дійшло до того, що, зустрічаючи матір на подвір’ї, дочка сичала їй в обличчя: «Більше тут не ходи!»

І от чорну ненависть, що роками ятрила душі найрідніших у світі людей, прорвало 10 листопада минулого року.

Того дня ще десь о сьомій ранку батьки, за давньою звичкою, прокинулися на світанку. Покрикуючи від старечих хвороб і ранкової прохолоди, вбрались, і батько пішов обходити господарку, а мати – до комірки, що слугувала їм за кухню, готувати сніданок. Насамперед поставила гріти воду, і тільки-но вийшла на подвір’я, тримаючи відро, як назустріч – насуплена дочка. Та одразу почала дорікати, що не дала поспати, мовляв, гримаєш тут ні світ – ні зоря.

Старенька спробувала обійти молодицю, але та не пропускала. Аж раптом вирвала з рук матері відро і щосили кинула долу. Металева дужка розсікла ногу, з рани хлинула кров. Старенька скрикнула, і дві жінки, з прокльонами та матюками,  вчепилися одна одній у коси. Видовище було просто жахливе. Ще невідомо, чим би все скінчилося, та на крики з сараю вискочив чоловік, відбив дружину від розлюченої дочки та викликав «швидку» і поліцію.

Цього разу старенька вирішила не терпіти, а написала заяву, звинувативши дочку в побитті (юридичною мовою це називається «умисне легке тілесне ушкодження» – ч.1 ст. 125 КК України). Тож поліція порушила кримінальне провадження.

У Борщівському районному суді дочка провини не визнала, говорила, що винна сама мати, бо ж випустила з рук відро, і воно впало їй на ногу. Проте її слова спростував батько, який був свідком жорстокого побиття.

Суд визнав молодицю винною та призначив 850 грн. штрафу. Звісно, суд може лише призначити покарання – змусити якщо не любити, то хоча би поважати батьків людину ніхто не може. Хоча є частина провини й самих батьків: погано вони виховали дочку.

Джерело: Тижневик “Номер один”

Дистанція та маски: стало відомо, як випускники шкіл цьогоріч здаватимуть ЗНО

Їхав на великій швидкості: на Чортківщині в результаті ДТП загинув молодий мотоцикліст (ФОТО)