Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Загинула дитина: у Тернополі судитимуть лікарів за неналежне виконання своїх обов’язків

Двох лікарів медичного закладу м.Тернополя судитимуть за неналежне виконання своїх професійних обов’язків, що призвело до загибелі дитини.

Тернопільською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.2 ст.140 КК України (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником) стосовно двох лікарів одного з медичних закладів Тернополя.

За версією слідства, чотирирічний хлопчик помер через неправильно надану медичну допомогу у червні 2018 року.

Хвору дитину було доставлено бригадою Тернопільської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги в одну із тернопільських лікарень. Несвоєчасна діагностика захворювання дитини та відсутність адекватного лікування від початку захворювання спричинила смерть малолітнього.
Розслідування завершено.

Довідково: санкція ч.2 ст.140 КК України передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

У Тернополі в лікарні помер дідусь, у якого був коронавірус

У Тернополі компанія молодиків пошкодила фонтан (ФОТО)