Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Українець з Іноземного легіону Франції загинув під час операції в Малі

В Малі під час антитерористичної операції загинув український бригадний генерал французького легіону Дмитро Мартинюк.

Дмитро Мартинюк вступив на службу в Перший механізований полк Іноземного легіону в 2015 році.
Військовослужбовець-бригадир Французького іноземного легіону, українець Дмитро Мартинюк помер 1 травня в військовому госпіталі міста Кламар під Парижем від отриманих поранень під час військової операції в Малі.
Про це повідомляє rfi.fr в суботу, 2 травня.
Зазначається, що 23 квітня вантажівка-цистерна французьких збройних сил операції Бархан підірвалася в Малі на саморобній міні. Поранення отримали водій і командир екіпажу. Обидва поранених були евакуйовані до Франції. Другий військовий, за заявою Генштабу, перебуває у важкому, але стабільному стані.
Дмитро Мартинюк 1991 року народження, уродженець міста Волочиськ Хмельницької області, надійшов на службу в Перший механізований полк Іноземного легіону в 2015 році. У 2017 році він брав участь у військовій операції в Джібуті. У Малі в званні бригадира (відповідає єфрейторові або молодшому сержанту) він був командиром екіпажу бронемашини, а також водієм вантажівки. За даними Міноборони, Мартинюк був неодружений і не мав дітей.
Президент Франції Еммануель Макрон висловив співчуття родині загиблого.
“Президент Республіки із глибокою повагою схиляється перед жертвою цього легіонера Першого іноземного мотострілецького полку, пораненого під час виконання своєї місії. Він приносить найщиріші співчуття його родині та близьким”, – йдеться в ком’юніке Єлисейського палацу.
“Він помер за Францію під час виконання своєї бойової місії”, – сказано в заяві штабу Сухопутних військ Франції.
Дмитро Мартинюк став 42 військовим, які загинули з початку французької військової кампанії в Малі в 2013 році. В останні тижні французька армія активізувала наступ на позиції джихадистів на кордоні Малі і Нігеру. Чисельність угруповання операції Бархан зросла з 4,5 тисячі до 5 100 військовослужбовців.

На Тернопільщину йде похолодання

У Тернополі влаштували похорон туристичного сезону (ВІДЕО)