Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Десятеро тернополян вже мають імунітет до коронавірусу

У 10-ти людей з 85-ти, яким вчора зробили імуноферментне тестування на визначення антитіл до COVID-19, мають імунітет до коронавірусу.

Про це Суспільному повідомили в Тернопільському ОЛЦ.

Лікар-епідеміолог Володимир Паничев розповів, що це тестування пройшли медичні працівники Тернопільської міської дитячої лікарні, лікарні швидкої допомоги, лабораторного центру та поліції:

“У 10 осіб виявлені антитіла класу G, що свідчить про наявність у них природнім способом набутого імунітету, тобто свідчить про те, що, очевидно, вони в легкій або безсимптомній формі теж перенесли COVID-19”.

Тестування на антитіла почали 27 травня.

Головна санітарна лікарка області Оксана Чайчук каже, що імуноферментне тестування на визначення антитіл до COVID-19 роблять для того, щоб дослідити наскільки в області готові до другої хвилі коронавірусу, який рівень колективного імунітету:

“Ми будемо тестувати так, як і заявлено міністром охорони здоров’я – всі верстви населення. У першу чергу, людей, які перехворіли COVID-19. Це – працівники Нацполіції, Нацгвардії, Держприкордонслужби, працівники лабораторних центрів”.

Реальна кількість людей, які подолали коронавірус, може бути набагато більшою від офіційної статистики, – епідеміологи

На Тернопільщину їдуть за прощенням найтяжчих гріхів: це місце знають у всьому світі