Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Стало відомо, на які продукти, товари і ліки держава буде регулювати ціни (СПИСОК)

Кабінет Міністрів України на період карантину по коронавірусу встановив декларування цін на продукти харчування та медичні товари.
Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні в середу, 22 квітня.
Зокрема, до списку увійшли 10 продуктових товарів та 20 засобів індивідуального захисту, а також 7 лікарських засобів та 11 видів антисептиків.
Таким чином, до переліку соціально значущих товарів внесли:
– гречку; цукор; пшеничне борошно вищого сорту; макаронні вироби; пастеризоване молоко в плівці жирністю 2,5%; житньо-пшеничний хліб; яйця категорії С1; тушку курячу; мінеральну воду без газу; вершкове масло жирністю 72,5%. Paracetamol; Azithromycin; Amoxicillin and beta-lactamase inhibitor; Ampicillin; Amoxicillin; Cefiriaxone;- Moxifloxacin.
Зазначено, що задекларувати підвищення цін тепер можна буде за 30 днів, якщо ціна підвищується на 15% і більше, за 15 днів — при підвищенні на 10-15%, за 3 дні — при підвищенні на 5-10%.
Крім того, введено декларування цін на антисептики та дезінфекційні засоби. У список увійшли:
– Хлоргексин (Clorhexidine); Етанол (Ethanol); Повідон йод (Povidone iodine); Засіб на спиртовій основі для протирання рук (Alcohol based hand rub); Хлоровмісні і інші за способом дії препарати для дезінфекції поверхонь, матеріалів, обладнання (Chlorine base compound); Хлороксиленол (Chloroxylenol); Спиртовмісний антисептик для рук кишеньковий; Дезінфікуючий засіб для обробки поверхонь; Дезінфікуючий засіб для обробки рук і шкіри; Мийно-дезінфекційний (дезінфікуючий) засіб для прання; Мийно-дезінфікуючий засіб для інструментів і обладнання;
У свою чергу Уповноваженим з прав людини додано:
– Гідроксихлорохін; Фавіпіравір; Ремдесивір.
Також введено держрегулювання цін на засоби індивідуального захисту:
– Шапочка медична одноразова; медична маска; Халат ізоляційний медичний одноразовий; костюм біологічного захисту / комбінезон; водонепроникні лабораторні костюми; рукавички медичні стерильні або нестерильні; рукавички нітрилові; рукавички латексні неопудрені; кольчужні (кевларові) рукавиці (рукавички підвищеного ризику);повна маска/напівмаска; захисний щиток; захисні окуляри; респіратор FFP2 або FFP3; фартух медичний; бахіли одноразові; гумові чоботи; водонепроникний, прогумований фартух медичний; медична марля; захисна напівмаска; фільтри для повнолицевих і напівмасок.
Передбачається, що нові норми набудуть чинності через 10 днів після публікації постанови і діятимуть до кінця карантину в Україні.

Заборона на відвідування кладовищ у Тернополі продовжує діяти

На Тернопільщині інфікована коронавірусом жінка ходила на Великдень до церкви і на кладовище