Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Роботодавці Тернопільщини сплатили майже мільярд гривень єдиного соціального внеску

Упродовж першого кварталу 2020 року суб’єкти господарювання нашого краю спрямували на соціальні потреби 929,2 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Це перевищило очікувані надходження на 1,3 відсотка, відтак Пенсійний фонд додатково отримав від Тернопілля 11,8 млн гривень.
Приріст єдиного внеску до січня-березня 2019 року склав 77,2 млн грн або плюс 9,1 відсотка. Лише за березень на теренах нашого краю сплачено 323,3 млн грн єдиного внеску, що перевищило очікувані надходження на 2 відсотки. Тобто додаткові надходження склали 6,3 млн гривень. Порівняно з березнем минулого року надходження зросли на 9,8 відсотка або 28,9 млн гривень.
Єдиний внесок – це основа пенсійних виплат та інших соціальних гарантій. І тільки за умови офіційного оформлення найманого працівника та «білої» зарплати йому гарантуються право на відпустку, страхування від нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань, оплата листків непрацездатності та нарахування пенсійного стажу.

Як нам пережити карантин? Поки міста і села «виживають» – у парламенті «мародерять» 

Лікарі в районах на Тернопільщині отримали комплекти індивідуального захисту від команди народного депутата Івана Чайківського та місцевих волонтерів