Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Поліція зафіксувала порушення карантину під час великодньої служби в Почаївській Лаврі (ФОТО)

У Тернопільській області поліція зафіксувала порушення карантину в Почаївській лаврі, в храм під час Пасхального богослужіння пустили прихожан незважаючи на встановлені обмеження. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області, повідомляє Цензор.НЕТ.

“Згідно з попередніми домовленостями з духовенством Почаївської лаври, богослужіння мало проводитися з виконанням всіх умов і правил щодо карантину. Парафіяни повинні були перебувати на прилеглій території, а не в храмі. Великоднє богослужіння розпочалося о 23:00. В цей час поліцейські зафіксували скупчення людей в храмі, ще кілька десятків прихожан перебували на вулиці”, – йдеться в повідомленні.
Так, під час релігійної служби духовенство відкрило двері монастиря і віряни, всупереч встановленим обмеженням, почали заходити всередину, через це були посилені поліцейські заходи для мінімізації можливого зараження людей.
В зв’язку з порушенням карантинних норм розглядається питання щодо внесення цього факту до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Великодні богослужіння відбулися в 447 культових спорудах і храмах міста та області, більшість релігійних заходів проводилися з дотриманням встановлених обмежень.Джерело:
Джерело: Цензор.нет

Коронавірус в Україні: кількість зафіксованих випадків на 19 квітня

Замість того, щоб красти гроші в лікарів, краще їх застрахуйте, – Іван Чайківський про дії влади.