Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині будуть “комендантські вихідні”? Голова Тернопільської ОДА каже, що люди “ЗА”

Під час селекторної наради з Президентом голова Тернопільської ОДА повідомив, що мешканці облості позитивно відреагували на додаткову карантинну рекомендацію залишатися вдома протягом вихідних – з 13 години суботи до 6 години понеділка.

Про це зазначається на інтернет-представництво президента.

“Президент України Володимир Зеленський провів традиційну селекторну нараду з очільниками обласних державних адміністрацій та міськими головами щодо протидії поширенню коронавірусу. Насамперед Главу держави цікавила ситуація у Чернівецькій, Тернопільській областях та Києві, де зафіксована найбільша кількість випадків зараження, а також на Миколаївщині – єдиному регіоні, де досі немає лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

Голови Чернівецької та Тернопільської ОДА повідомили, що мешканці регіонів позитивно відреагували на додаткову карантинну рекомендацію залишатися вдома протягом вихідних – з 13:00 суботи до 6:00 понеділка.

Керівники загаданих регіонів відзвітували про заходи з протидії епідемії.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов доповів про завершення перевірок щодо дотримання стандартів МОЗ стосовно допомоги хворим на COVID-19. Він звернув увагу на те, що подекуди в областях не дотримуються затверджених алгоритмів доставки хворих, не проводиться ефективна дезінфекція «швидких», існує непотрібна та небезпечна економія ПЛР-тестів, а також погано працюють гарячі лінії регіональних департаментів охорони здоров’я. ОДА мають вирішити ці проблеми”, – йдеться в повідомленні.

СТЕЖТЕ ЗА ЦІКАВИМИ ТА ОПЕРАТИВНИМИ НОВИНАМИ У TELEGRAMІ.

В Україні за добу захворіло на коронавірус 8 дітей

Люди, схаменіться: на Тернопільщині за добу 35 пожеж сухої трави (ФОТО)