Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Кабмін дозволив продуктовим ринкам працювати і визначив головну умову

Кабінет міністрів дозволив роботу продовольчих ринків під час карантину за умови дотримання вимог безпеки для нерозповсюдження коронавірусної хвороби COVID-19.

Підставою для відкриття ринків буде рішення представників Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів про дотримання ринком вимог.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram про рішення уряду

“Робота продовольчих ринків під час пандемії має регламентуватися чіткими санітарними нормами. Сьогодні уряд підтримав критерії, розроблені МОЗ та Мінекономіки, які дають змогу ринкам відновити свою діяльність.

Читайте також: У Тернополі ринки будуть закриті до 11 травня

Основною умовою роботи продовольчих ринків є рішення відповідного територіального органу Держпродспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог”, – написав Прем’єр.

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко на брифінгу після засідання Кабінету міністрів повідомив, що ухвалено постанову про відкриття і функціонування ринків – 30 квітня її оприлюднять в “Урядовому кур’єрі”, після чого діяльність продовольчих ринків буде відновлено.

Пряма мова Петрашка: “При яких умовах? При збереженні санітарних норм, які були запропоновані головним санітарним лікарем Міністерства охорони здоров’я, і будуть додаткові елементи контролю. Це участь двох інспекторів Держпродспоживслужби на кожному з таких ринків.

Усього 872 ринки можуть відкритися в Україні при дотриманні норм.

Уже зараз, о 3-й годині, у Міністерстві економіки відповідальний заступник міністра проводить нараду з представниками Держпродспоживслужби на місцях, які в реальному режимі почнуть комунікувати з керівниками ринків і з місцевими органами влади, щоб ринки могли відкритися якомога швидше і щоб збереглося здоров’я людей і норми були підтримані”.

Інші подробиці: Міністр наголосив, що ринки закрили перед Великоднем, бо більшість  із них ігнорували правила карантину – тож зараз ринки будуть відкривати під контролем і щоденно контролюватимуть їхню діяльність.

Керівників продовольчих ринків та фермерів Петрашко закликав дотримуватися норм, встановлених головним санітарним лікарем щодо стримування коронавірусу.

Джерело: “УП”.

Яке підвищення пенсій очікує на українців у травні?

Чому керівники тернопільських продуктових ринків відмовилися їх відкривати?