Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Для ФОПів змінилися граничні обсяги доходів

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що внесено зміни до Податкового кодексу України, якими з 2 квітня 2020 року для платників єдиного податку збільшено граничні обсяги доходу протягом календарного року.

Так, для І групи – 1 млн грн (до 2 квітня 2020 року було 300 тис. грн). Сюди належать фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню.
Для ІІ групи – 5 млн грн (до 2 квітня 2020 року було 1,5 млн грн). Це: фізичні особи-підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року вони не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10.
Для ІІІ групи – 7 млн грн (до 2 квітня 2020 року було 5 млн грн). До ІІІ групи належать фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, не обмежена, та юридичні особи – суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми.
Звертаємо увагу, що відповідно до п. 293.8 ст. 293 кодексу платники єдиного податку першої-третьої груп, які у календарному кварталі перевищили обсяг доходу, визначеного для таких платників згідно норм кодексу, які діяли до 2 квітня 2020 року , з наступного календарного кварталу за заявою переходять на застосування ставки єдиного податку, визначеної для платників єдиного податку відповідно другої або третьої групи, або переходять на загальну систему оподаткування.
Такі платники єдиного податку до суми перевищення зобов’язані застосувати ставку єдиного податку у розмірі 15 відсотків. При цьому заява платниками подається не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, у якому допущено перевищення обсягу доходу.

На Тернопільщині хлопчиків більше народжується, ніж дівчаток

“Слуги народу” хочуть, щоб Тернополем керував «Опозиційний блок»?