Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Депутат обласної ради зареєстрував петицію з вимогою звільнити голову Тернопільської ОДА

Володимир Труш

Електронну петицію із вимогою про звільнення голови Тернопільської обласної державної адміністрації Володимира Труша зареєстрували 28 квітня на сайті «Офіційне інтернет-представництво Президента України».

Володимир Труш

Автором  звернення виступив депутат Тернопільської ОДА Богдан Яциковський, – повідомляє Терен. ” З моменту призначення 19 березня Володимира Труша на посаду губернатора Тернопільщини й до сьогодні, 28 квітня, очільник не вирішив жодної проблеми, що стосується області, а питання із захворюваністю на коронавірусну інфекцію у нашому регіоні новопризначений голова фактично ігнорує,  – йдеться в петиції.

– Голова ОДА запевнив громадськість, що під контролем ситуація в Монастириськах. І це тоді, коли там були інфіковані коронавірусом, а лікарі не мали навіть елементарних засобів захисту. Він ігнорував та обмежувався відписками щодо ситуації із поширенням вірусу COVID-19 у Почаївській Лаврі та прилеглих територіях, які зараз є епіцентром зараження. Медикам Тернопільщини не виплачують заробітної плати, – пише Богдан Яциковський.

Також депутат наголосив, що впродовж місяця Володимир Труш кілька разів порушив Закон України  «Про місцеві державні адміністрації». Тож Богдан Яциковський звернувся до Президента із проханням: «розглянути питання щодо звільнення голови Тернопільської обласної державної адміністрації Труша Володимира Любомировича, як особи, що не відповідає займаній посаді». Станом на 17 годину 29 квітня електронну петицію Богдана Яциковського підтримало 106 осіб.

Офіційних коментарів від Тернопільської обласної державної адміністрації щодо ставлення до петиції не поступало.

В Іспанії затримали небезпечного злочинця з України

Тисяча гектарів – площа зелених насаджень у Тернополі