Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі посилили режим карантину. Офіційний перелік обмежень

Оперативний штаб щодо недопущення занесення і поширення на території Тернопільської міської територіальної громади коронавірусної інфекції прийняв рішення про нові карантинні обмеження з 17 березня.
Від завтра, 17 березня, в Тернополі посилюють заходи для боротьби з поширенням коронавірусу. Відтак, в умовах карантину, з цього дня дозволено працювати лише продуктовим магазинам та тим закладам, які здійснюють торгівлю засобами гігієни, а також аптекам.
Працюватимуть два ринки – Тернопільський міський ринок та ринковий комплекс «ВІП Маркет», що розташований на вул. Шептицького, оскільки вони облаштовані системою вентиляції, водопостачання та відведення.
Всі інші заклади повинні бути закриті.
«На сьогодні у м. Тернополі не зафіксовано жодного випадку COVID-19, а обласний лабораторний центр забезпечений тест-системами, де проводять дослідження усім пацієнтам із підозрою на захворювання коронавірусною інфекцією, – зазначає Сергій Надал.- Також сьогодні, 16 березня, були проведені наради з власниками та керівниками ринків, торгових центрів, супермаркетів та інших об’єктів, які працюють на території міста Тернополя. Завтра на позачерговій сесії Тернопільської міської ради буде внесено зміни в бюджет міста та спрямовані кошти на придбання додаткових апаратів штучної вентиляції легень, іншого медичного обладнання, засобів медичного захисту, в першу чергу, для медичних закладів».
Відповідно до рішення штабу прийнято з 17 березня припинити роботу закладів громадського харчування, торгово – розважальних центрів, ринків тощо. Текст рішення додається.
Свою роботу у місті продовжують комунальні служби, швидка та рятувальна служби.
Звертаємося до мешканців міста з розумінням поставитися до цих заходів, без потреби не виходити з помешкання, самоізолюватися і дотримуватися правил гігієни. Роботодавців з розумінням ставитися до цієї ситуації.
Нагадуємо, у разі підозри на коронавірусну інфекцію, тернополянам варто звертатися «гарячу лінію» оперативного штабу – 098 441 59 81.

Тернопільські податківці нагадали платникам, що в умовах карантину краще користуватися електронними сервісами

Скасували поїздки: Укрзалізниця повертатиме пасажирам повну вартість квитків