Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Торгова-промислова палата роз’яснила тернопільським підприємцям, що таке форс-мажор

Торгово-промислова палата України закликає тернопільських підприємців намагатися самостійно вирішувати питання відстрочки виконання взаємних зобов’язань
Торгово-промислова палата України закликає тернопільських підприємців намагатися самостійно вирішувати питання відстрочки виконання взаємних зобов’язань. «З огляду на складну ситуацію у всіх сферах діяльності на території України у зв’язку із запровадженням карантину, вважаємо за необхідне рекомендувати застосовувати процедуру врегулювання ситуацій шляхом укладення додаткових договорів щодо перенесення термінів виконання зобов’язань. Це зніме питання порушення термінів виконання договірних зобов’язань, ситуації не вимагатимуть засвідчення форс-мажорних обставин для звільнення від відповідальності за невиконання або неналежне виконання зобов’язань», – повідомили у прес-службі Торгово-промислової палати України. При цьому важливо повідомити контрагента про неможливість виконати умови угоди вчасно.
Разом з тим, в разі необхідності видачі сертифіката про виникнення форс-мажорних обставин, ТПП України та Тернопільська регіональна ТПП розглядають звернення за стандартною процедурою. «З огляду на ситуацію, що склалася, ухвалено рішення приймати заяви з мінімальним пакетом документів», – наголошується в листі.
У ТПП України нагадали, що обставинами форс-мажору не є фінансова або економічна криза, дефолт, зростання офіційного і комерційного курсів валют до гривні, відсутність у боржника необхідних коштів і відсутність на ринку товарів, необхідних для виконання зобов’язань.

Міськвиконком міськради ухвалив рішення щодо протидії короновірусу у Тернополі

Ще двоє людей в Україні захворіло на коронавірус: уже 16 випадків