Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Спочатку думали, що грип: чому на Тернопільщині стрімко поширюється коронавірус

35 людей інфікувалося коронавірусом у Монастириському районі. Перший випадок зараження стався 12 березня. Втім, епідеміологам дотепер не вдалося встановити джерело поширення інфекції.

– Раніше коронавірус на Тернопільщині діагностували шляхом виключення грипу. Якщо підтверджувався бодай один штам грипу, ймовірність коронавірусу виключали. Через це невчасно діагностували небезпечну інфекцію у медсестри з Монастириського району. Спочатку в жінки виявили грип, але потім стало відомо, що вона підхопила і коронавірус, – повідомив голова Монастириської районної ради Володимир Данилюк. До цього часу вона встигла заразити кількох лікарів, а також контактувала зі значною кількістю людей.

«Серед хворих коронавірусом — 7 лікарів, 7 медсестер, 6 молодших медсестер, 2 держслужбовці, 1 священик, 1 завдитсадком, 1 дитина. Досить багато контактних осіб тих, що захворіли коронавірусом — це родичі, сусіди. Стан здоров’я священика, який першим потрапив до інфекційної лікарні розцінюється як стан середньої важкості. Ще двоє пацієнтів мають стан між легкою і середньою формою. Алгоритм лікування відбувається однаково в усіх закладах, оскільки він передбачений наказом Міністерства охорони здоров’я. Загалом практикується симптоматичне лікування».

Додамо, у Монастириській лікарні бракує медичних засобів для боротьби з коронавірусом. Допомагати медичним працівникам взялися волонтери. Вони збирають кошти та медичні засоби, необхідні при лікуванні небезпечної інфекції.

СТЕЖТЕ ЗА ЦІКАВИМИ ТА ОПЕРАТИВНИМИ НОВИНАМИ У TELEGRAMІ.

Люди, якого віку найбільше захворіли на коронавірус в Україні

Як колишній командир тернопільського гарнізону став начальником Генштабу