Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські податківці повідомили про ситуацію з відшкодуванням ПДВ

Про бажання відшкодувати податок на додану вартість у січні цього року повідомили 89 суб’єктів господарювання – юридичних осіб та 25 підприємців Тернопільської області. Заявлена ними сума бюджетного відшкодування з податку на додану вартість на розрахунковий рахунок склала відповідно 47 млн. грн. та 6,1 млн. гривень.
Про це повідомили в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області. Порівняно з січнем минулого року сума ПДВ, заявлена до повернення, зросла відповідно на 13 млн. грн та 3,4 млн. гривень», – констатував посадовець.
Станом на початок лютого цього року платникам податків краю повернули з держбюджету грошовими коштами на розрахунковий рахунок 58,9 млн. грн. податку на додану вартість: 57 млн. грн. – юрособам, а 1,9 млн. грн. – підприємцям.
Залишок невідшкодованого податку для приватних підприємців склав 4,1 млн. гривень. Юридичним особам на початок лютого 2020 року залишилось відшкодувати на розрахунковий рахунок 80 млн. грн ПДВ. З них щодо 64 млн. грн податку ще тривають перевірки та процедура бюджетного відшкодування, передбачена вимогами Податкового кодексу України, а ще 16 млн. грн перебувають на стадії судового та адміністративного розгляду.

Формула успіху Надала: досвідчені керівники в команді з молодими фахівцями

На Тернопільщині чоловік з магазину викрав камеру відеоспостереження (Відео)