Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

В січні місцеві бюджети Тернопільської області поповнилися на 336 мільйонів гривень

З початку цього року приріст надходжень до місцевих бюджетів Тернопільщини склав 30,5 млн грн або на 10 відс. більше, ніж у січні 2019 року. Про це повідомили в Головному управління ДПС у Тернопільській області. Загалом упродовж січня цього року платники податків перерахували на розвиток територіальних громад 335,8 млн. гривень.

Серед основних платежів, яких місцеві скарбниці отримали найбільше, – податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю, акцизний податок з роздрібної реалізації підакцизної продукції, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.
Головним сегментом наповнення місцевих бюджетів залишається податок на доходи фізичних осіб. Упродовж січня наші краяни сплатили 197,3 млн. грн цього платежу, що на 14,1 млн. грн більше, ніж у січні минулого року», – деталізував Валерій Лісницький.
На другому місці за надходженнями – єдиний податок. Малий бізнес перерахував з початку цього року 84,6 млн грн даного платежу. При цьому фактичні надходження перевищили очікувані на 1,4 відсотка. Відтак місцеві бюджети додатково отримали 1,1 млн грн, а до минулого року приріст із єдиного податку склав 7,9 млн гривень.
Місцеві скарбниці також отримали 26,2 млн. грн плати за землю та 13,5 млн. грн податку за нерухоме майно. Порівняно із січнем минулого року надходження цих платежів зросли відповідно на 5,4 млн. грн та 3,3 млн. гривень. Щодо акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизних товарів, то його перерахували в сумі 9,9 млн. грн, а це на 400 тис. грн більше, ніж торік.

Сергій Надал: «Вимагаємо в уряду скасувати другу платіжку за газ. Вимагаємо поваги до українців!»

Справу посадовця, якого обвинувачують в отриманні 1500 доларів, передали до суду