Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Аферисти ошукали 94-річну тернопільську пенсіонерку на 10 000 гривень

Довірливість краянки обійшлася їй в 10 000 гривень, які вона віддала шахраєві за спасіння своєї доньки від кримінальної відповідальності.

Шахрайська пастка «Родич в поліції» посідає одне з найпопулярніших видів злочинів, пов’язаних з привласненням коштів шляхом обману. Люди віддають всі заощадження, аби «врятувати» своїх рідних від криміналу.

Від такого роду афери потерпіла й жителька обласного центру 1926 року народження. До пенсіонерки зателефонував невідомий, який представився співробітником поліції. Додзвонювач повідомив, що донька жінки вчинила дорожньо-транспортну пригоду за що їй загрожує кримінал. Окрім цього він розповів й як можна уникнути відповідальності, але за це потрібно заплатити. Далі краянка повідомила адресу свого проживання й зібрала всю наявну готівку. Вже через деякий час на її порозі стояв невідомий, який забрав винагороду. Коли потерпіла зв’язалася з родичкою, то зрозуміла, що її ошукали й за допомогою звернулася до правоохоронців.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські наголошують ніколи і ні за яких обставин не довіряти невідомим дозвонювачам, оскільки аферисти телефонують всім підряд, і якась частина абонентів обов’язково повірить їм та віддасть власні заощадження.

Запам’ятайте, якщо від вас вимагають гроші – це шахрай!

У разі якщо телефонує невідомий та просить грошей запитайте як його звати і в якому відділі поліції він працює, перепитайте прізвище та ім’я родича. Після цього шахраї зазвичай кидають слухавку.

Обов’язково зателефонуйте родичу. Якщо його телефон не відповідає чи відключений – не панікуйте! Зателефонуйте до відділу поліції й дізнайтеся, чи знаходиться там ваш родич.

Завжди перевіряйте отриману інформацію від незнайомців. Не поспішайте виконувати їх умови!

Як виглядав славнозвісний ресторан “Поплавок” на березі Тернопільського ставу (ФОТО)

На Тернопільщині спіймали поліцейського, який вимагав від чоловіка 400 доларів хабара (ФОТО)