Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У лютому газ для тернополян вартуватиме ще на 15% менше, ніж у січні

Про це повідомив директор компанії «Газпостач» Віталій Бобрівець.

Він зазначив, що у лютому 2020 року оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла для населення та інших захищених споживачів, яким НАК «Нафтогаз України» постачає газ в рамках спеціальних обов’язків, становитиме 3,95 тисяч гривень за тисячу кубічних метрів (без врахування ПДВ). Всього вартість природного газу для споживача становитиме 5 005,03 гривень за тисячу кубічних метрів (із ПДВ). Тобто ціна на газ для населення за лютий буде ще на 86 копійок меншою, ніж у січні і становитиме 5, 01 гривень за метр кубічний. Зазначимо, що ціну природного газу вказано без урахування тарифу на послуги розподілу природного газу для ПрАТ «Тернопільміськгаз», який буде оплачуватися згідно окремої квитанції, наданої газорозподільним підприємством.

Вартість газу у лютому 2020 року на 15% менша, ніж у січні 2020 року та на 37% нижче, ніж у лютому 2019 року, – каже Віталій Бобрівець. – Це стало можливим завдяки підписанню договору про транспортування газу та стабілізації ситуації на українському та європейському ринках.
Очікується, що затверджений урядом підхід до розрахунку ціни на газ для захищених споживачів діятиме до 30 квітня 2020 року. Нафтогаз розраховуватиме ціну за цими принципами щомісячно до квітня 2020 року включно. Ціна може коливатися як у бік зменшення, так і збільшення, в залежності від ринкової ситуації, балансу попиту та пропозиції, погодних умов, пояснює фахівець.

Клієнтам, які раніше придбали газ на умовах пропозиції від НАК «Нафтогаз України» «Газовий запас», проведуть перерахунки. Це означає, що наші клієнти знову отримають платіжки за місяць, а невикористаний залишок коштів ми зможемо повернути їм після завершення опалювального сезону, – нагадує директор компанії «Газпостач» Віталій Бобрівець.
Компанія «Газпостач»

У Тернополі збили пішохода: водій втік

У Тернополі на двох вулицях не буде води