Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські біатлоністи здобули дві медалі в перший день чемпіонату Європи

Сьогодні в містечку Раубічі(Білорусь) стартував чемпіонат Європи. Тернопільські біатлоністи Олена Підгрушна та Дмитро Підручний продовжили медальні традиції чемпіонату світу, що в неділю завершився в Італії.
В суперспринті Підручний здобув бронзу, а Підгрушна – срібну медаль.
Для лідера чоловічої команди старт фіналу у суперспринті склався відмінно: після двох рубежів в стрільбі лежачи наш спортсмен з ідеальною стрільбою захопив лідерство з непоганим для даного формату гонки запасом – шість секунд. Але перша стійка істотно пригальмувала нашого капітана: з шести пострілів Підручний так і не зумів закрити одну мішень і після кола штрафу виявився восьмим. На заключному рубежі Дмитру довелося робити те, що вже кілька разів до цього робив на чемпіонаті світу – ризикувати. Заключну стрілянину українець провів за 22,7 секунди – при тому, що довелося використовувати запасний патрон!
Якби не було цього промаху, завдання нашого спортсмена на останнє коло була б куди простіше. Але в реальності він вийшов четвертим – в трьох секундах позаду француза Емільєна Клода і в восьми – за парою лідерів: білорусом Сергієм Бочарниковим і чехом Адамом Вацлавіком.
Вже через пару сотень метрів заключного кола Клод залишився за спиною українця. Останнім зусиллям на фініші Дмитро спробував в шпагаті вирвати срібло у Адама Вацлавіка, але програв чеху 0,1 секунди. А золото на радість трибун завоював місцевий спортсмен – Сергій Бочарніков.
Олена Підгрушна, будучи найшвидшою на дистанції, стрільбу сьогодні проводила точно, але дуже повільно. Після фінішу Підгрушна зізналася, що це була усвідомлена тактика – після того як поспішна стрілянина в кваліфікації привела до промахів. Проте, після завершення всіх вогневих рубежів Олена пішла на дистанцію п’ятою – всього в декількох секундах позаду другого місця.
Попереду на значній віддалі маячила Євгена Павлова – єдина з 30-ти учасниць гонки відстрілялася без запасних патронів. Стовідсоткова точність дозволила росіянці, навіть не володіючи високою швидкістю, зберегти до фінішу достатній запас для того, щоб завоювати золото.
А за місця на подіумі, крім Підгрушної, змагалися ще дві наших дівчини – Валентина Семеренко та Анастасія Меркушина і француженка Хлоя Шевальє.
Вже на початку підйому стало ясно, що Олена – якнайшвидша в цій компанії, а Настя, на жаль, не витримує темп конкуренток у боротьбі за медалі. Підгрушна послідовно обійшла двох подруг по команді, а потім і француженку, втікаючи від них за сріблом. До фінішу дистанція, що відділяла українського капітана від росіянки Павлової, скоротилася до трьох секунд. Але, як і у випадку з Дмитро Підручним, трохи не вистачило дистанції, щоб поборотися за золото.

На Тернопільщині керівниця поштового відділення привласнювала субсидії односельців

Тернопіль показав приклад як треба діяти у критичній ситуації з коронавірусом