Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

В Україні від старості померла 8-річна дівчинка (ФОТО)

Від старості померла восьмирічна дівчинка. Її біологічний вік “накрутив” на цілих 70 років. Через хворобу вона старіла в 10 разів швидше, ніж зазвичай.

У Луцьку померла восьмирічна дівчинка через рідкісну хворобу, яка провокувала прискорене старіння. Про це повідомив директор Волинської обласної дитячої лікарні Сергій Ляшенко.
Дівчинку звали Ганна Сакідон, вона була родом з маленького села Качин у Камінь-Каширському районі. Раніше у неї діагностували генну мутацію – синдром Хатчінсона-Гілфорда.
“Її біологічний вік “накрутив” на цілих 70 років. Страшна хвороба кожен прожитий дитиною рік зараховувала за 8-10. Усього в нашій країні двоє малюків з такою недугою, і обидві – дівчинки. А в усьому світі зафіксували близько 100 випадків такої хвороби,” – зазначив Ляшенко.
Медик також розповів, що цю рідкісну хворобу ще називають прогерією (передчасним старінням) у дітей. Хворі зазвичай мають характерний зовнішній вигляд: низький зріст, відносно велику голову і зменшену лицьову частину черепа.У пацієнтів з таким діагнозом скелет не росте, а ось внутрішні органи збільшуються. Хворі часто помирають від інсультів. У Анни їх було кілька, вона також страждала від тетрапарезу кінцівок.
“Прогерія не лікується – це дефект генетичний, а наслідки по-справжньому жахливі: тіло зношується дикими темпами, передчасно старіє шкіра, випадає волосся, страждають усі внутрішні органи і суглоби. Маленькі пацієнти страждають від недуг людей похилого віку,” – підсумував доктор.

Джерело: “Погляд”.

На Тернопільщині поліція розшукує викрадача коштів з банкомату (ВІДЕО)

Викрав відеореєстратор вартістю 5000 грн: у Тернополі чоловік забрав чужу посилку (ВІДЕО)