Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

«АТБ» заради тебе: найбільший соціально орієнтований бізнес країни підбив підсумки року

Протягом року ми з вами були свідками багатьох подій: політичних, соціальних, культурних, фінансових, економічних… У нашій країні відбулися реформи. Вітчизняна галузь роздрібної торгівлі не є винятком. Щоб знати, чого чекати та на що сподіватись у поточному році, давайте розглянемо, яким був 2019-й.


Для прикладу візьмемо компанію «АТБ», що є лідером вітчизняного ритейлу за товарообігом, темпами розвитку, обсягами сплати податків, кількістю супермаркетів, мапою присутності у регіонах, асортиментом, чисельністю працівників тощо. Ця торговельна мережа є головним постачальником гарантовано якісних продуктів до українських осель. 1082 цілодобових супермаркети «АТБ» у 275 містах 24 областей країни, зокрема й у Тернопільській, щодня відвідують майже 4 млн клієнтів.

Сплачено 12,6 млрд грн. податків і зборів
Перше, що варто згадати, – збільшення компанією обсягів сплати податків і зборів до бюджетів усіх рівнів, у тому числі й до нашої міської скарбниці. Це сьогодні є вельми актуальним, адже після реформи децентралізації значно більше коштів залишається в місцевих бюджетах.
Протягом минулого року група компаній «АТБ» встановила рекорд, сплативши 12,6 млрд грн. Корпорація послуговується стратегією динамічного розвитку. Темпи приросту за рік – 34%. У 2018-му сума сплачених податків дорівнювала 9,4 млрд грн. Це також було на третину більше ніж у 2017-му (6,58 млрд грн.). Компанія вже кілька років поспіль входить у ТОП-10 найбільших платників податків країни.
«Такого фінансового результату роботи у 2019 році корпорація досягла у непростій маркетинговій ситуації значних курсових коливань і змін споживацького попиту. Ми ним задоволені. Він демонструє нашу відданість роботі, прозорість ведення бізнесу та законослухняність», – поділився Борис Марков, генеральний директор корпорації «АТБ».

Компанія побила власний рекорд з товарообігу
«АТБ» системно впроваджує інноваційні технології, сучасні енергоощадні рішення й оптимізує бізнес-процеси. Багато з того, що сьогодні є нормою для будь-якого супермаркету, вперше було впроваджено саме в «АТБ». Це дозволяє планово збільшувати показники. За рік товарообіг мережі зріс на 22,4% – до 126,8 млрд грн. (із ПДВ). Цікаво, що таким чином повторили минулорічний рекорд: у 2018-му показник становив 103,9 млрд грн. проти 80,2 млрд грн. у 2017-му.

Розширення мапи присутності: маємо 6 тисяч нових робочих місць
Корпорація «АТБ» підтвердила звання одного з найбільших роботодавців країни. Протягом минулого року вона створила понад 6 тисяч робочих місць, зокрема й у нашому файному місті. Системно розширюючи мапу присутності в Україні, лідер вітчизняного ритейлу сьогодні забезпечує стабільною роботою, гідною зарплатою, безоплатним фаховим навчанням більш як 64 тис. громадян, у тому числі й мешканців нашого Тернополя. Звісно, маючи роботу, люди можуть впевнено дивитися у майбутнє. Показники, які характеризують діяльність корпорації, постійно зростають, оскільки динамічний розвиток мережі сприяє цьому.
Минулоріч прийняли перших клієнтів 88 нових дискаунтерів «АТБ» (у 2018 році – 80), відбулася модернізація 41 магазину. Оновлені маркети обладнані за сучасною концепцією енергозбереження, екологічності та зручності торгових приміщень. Важливо, що чимала частина нових робочих місць створена у невеликих населених пунктах, де це має величезне соціальне значення та підсилює фінансову спроможність територіальних громад.
Окрім того, лише за один рік компанія підкорила два нових регіони – комфортні сучасні дискаунтери мережі відкрили на Буковині та Закарпатті. Для споживачів це вигідно: у Чернівцях і Ужгороді люди отримали можливість купувати товари європейського рівня якості за українськими цінами.
Як бачимо, минулий рік був для лідера вітчизняного ритейлу знаковим і рекордним. На аналогічні зміни можна сподіватися й у 2020-му, адже динамічний розвиток є складовою загальної стратегії «АТБ».

На Тернопільщині спіймали поліцейського, який вимагав від чоловіка 400 доларів хабара (ФОТО)

У Тернополі пропала молода людина: розшук (ФОТО)