Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Допомогти малечі: непересічна історія однієї різдвяної пісні (ВІДЕО)

Ця історія про двох дівчаток, батьки яких пішли з життя один за одним. Раптово та несподівано як для нас, людей що їх знали, так і для їхніх дітей та родини. Пише у соцмережах Андрій Костюк.


Нещасний випадок трапився з батьком та слідом за цим, важка хвороба забрала молоде життя мами. Часто такі історії мають продовження у будинках-інтернатах, але у нашому випадку, дякуючи Богу, діти, віком 1 та 3 рочки залишились жити із бабусею.
Здавалось би, звичайна сумна історія, яких сотні. Та нам (друзям батька) вона глибоко поранила душі. Можливо, як це часто буває, ми подумки приміряли цей жахливий збіг обставин на себе? Можливо, кожен подумки задумався: а чи знайшовся б в його родині той, хто взяв би цей нелегкий хрест на себе, віддавши себе повністю у пожертву. Чи не бракнуло б йому здоров`я і сил нести цього хреста десятиліттями?
Якось, п`ять-шість років тому ми з друзяками вирішили поколядувати на Різдво. Вбрали капелюхи, вишиті сорочки, кептарики, і пішли по Тернополю від хати до хати по родині та друзях. Куди спрямувати гроші, отримані з коляди вагань не було. І так з року в рік ми після Різдва приходили до дівчаток та їхньої бабусі у гості з подарунками. Ці гроші не мають ані номіналу, ані кольору. Їх навіть не можливо перерахувати чи порівняти із звичними грошовими одиницями, бо вони були отримані від щирих сердець панів-господарів у вдячність за Різдвяну коляду у їхній оселі.
Три роки тому мені спало на думку написати Різдвяну пісню про їхнє життя. Слова самі лягли на папері. Весь цей період вона просто чекала свого часу, щоб зустрітись з гарною мелодією та ніжними голосами її виконавиць. Але ж ви розумієте – це пісня про Різдво. Тому, вона була просто приречена на Різдвяне чудо. І нарешті, чудо відбулось!
Влітку цього року у мене гостювали друзі з Києва Віктор та Тетяна. Таня має неабиякий досвід професійного виконання та запису власних пісень (канал youtube: https://www.youtube.com/c…/UCFx9pkoTgf_s106OjlGiubg/featured ). Тож коли мова зайшла про власні твори, я прочитав їм текст своєї Різдвяної пісні. Рішення було прийняте одразу – зробимо.
Минув час, і мені якось не пасувало запитувати у них щось накшталт «Ну, як там наша Різдвяна пісня?». І от, після Нового Року Тетяна сповістила про те, що пісня покладена на музику, записана і вже у обробці у відомого композитора Івана Небесного! Вуаля, браття! Чим не Різдвяне чудо?!

Отже, презентую вам прем`єру Різдвяної пісні у виконанні Тані Долішньої та її помічниць Олі і Аурелії.
Сотні і тисячі дітей зустрічають Різдво без батька чи мами з різних причин. Війна, заробітчанство, розлучення…
Є таки велика правда в тім, що «… лише милосердя спасе Україну, а не сіре зло, як хотять вороги.»
З щирими побажаннями віри у Різдвяні чуда, і безмежною вдячністю за поширення нашої «Різдвяної пісні».

На Шумщині в чоловіка вилучили небезпечний предмет

“Я годину чекала вашого приїзду так з надією, як ви чекаєте Різдва”: мама померлої дівчинки звинувачує лікарів швидкої у халатності