Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Медики повідомили, що ситуація із захворюванням на грип та пневмонію у Тернополі контрольована

Показники захворюваності не відрізняються від аналогічних даних в минулому році.
«Станом на сьогодні стан захворюваності на ГРВІ та грип у Тернополі нижче порогових показників. Це означає, що ситуація стабільна та контрольована, зважаючи на зимовий період, – роз’яснює начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Василь Даньчак. – Показник захворюваності на ГРВІ становить лише 64,6% (440 випадків на 100 тис. нас.) від орієнтовного розрахункового показника визначення низького рівня початку епідемії (він становить 681 випадок)».
Як додає Василь Даньчак, попри низький поріг захворювання, відмічається високий показник госпіталізації. На сьогодні в стаціонарі Тернопільської комунальної міської лікарні №2 знаходиться на лікуванні 36 хворих з пневмоніями. Вагомою причиною є те, що хворі потрапляли у стаціонар уже на 5-7, а іноді і на 10-ту добу після початку захворювання уже з ускладненнями.
Тернопільські медики звертаються до тернополян з проханням не займатися самолікуванням та пройти вакцинацію, а сімейних лікарів – приходити додому до пацієнтів та обмежити консультації телефоном.
Варто також зазначити, що від початку року спостерігається значне зниження захворюваності серед дітей усіх вікових категорій.

Контролюватиме ситуацію із захворюванням оперативний штаб
Спостерігається незначне зростання кількості хворих на пневмонію з важким перебігом. З метою оперативного реагування на усі випадки в місті сформовано оперативний штаб під головуванням начальника відділу охорони здоров’я міської ради Василя Даньчака.
Штаб буде вивчати потенційну загрозу поширення пневмонії, забезпечуватиме широке інформування населення про необхідність звертання до лікарів на ранніх стадіях хвороби.
Телефони зв’язку з оперативним штабом – 52-56-96, електронна пошта – voz_ta_mz@ukr.net.

На Тернопільщині розшукують жителя Березовиці

Тернопільські тепловики пояснили, на скільки зменшилась вартість послуг опалення та гарячої води (Інфографіка)