Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині в 2019 році зафіксовано падіння виробництва

Виробництво промислової та сільськогосподарської продукції продукції просіло на 1,9%. Про це повідомляють в управлінні статистики.
У 2019р. порівняно з 2018р. індекс промислової продукції становив 98,1%. Зростання випуску продукції спостерігалось у добувній промисловості та розробленні кар’єрів на 4,9%.
У переробній промисловості обсяги виробництва продукції знизились на 1,9%. Зменшення виробництва продукції відбулось на підприємствах з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції – на 26,0%, текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – на 24,6%, з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності – на 19,5%, з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів – на 6,4%. Водночас значного зростання промислового виробництва досягнуто на підприємствах машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устатковання – на 17,1% та металургійного виробництва, виробництва готових металевих виробів, крім машин і устатковання – на 11,9%. У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря обсяги виробництва продукції знизились на 6,0%.
За попередніми даними, індекс сільськогосподарської продукції в 2019р. порівняно з 2018р. становив 98,1%, у т.ч. у підприємствах – 97,4%, у господарствах населення – 99,1%. Питома вага області в загальному обсязі виробництва сільськогосподарської продукції України складає 3,5%. У розрахунку на 1 особу обсяг виробництва продукції сільського господарства становить 9201 грн, що на 2756 грн більше, ніж у середньому по країні.
У зв’язку зі скороченням обсягів виробництва цукрових буряків фабричних, ріпаку, сої, картоплі, плодових та ягідних культур, виробництво продукції рослинництва в області за рік зменшилось на 2,9%.
Зважаючи на збільшення чисельності великої рогатої худоби в підприємствах та сповільнення темпів скорочення свійських тварин у господарствах населення, виробництво продукції тваринництва на Тернопільщині в 2019р. порівняно з 2018р. зросло на 1,7%, у т.ч. у підприємствах – на 6,7%.

“Мамо, заспокойся”: кременчанка, яка живе в Китаї, записала відео про коронавірус (ВІДЕО)

Як податківці вилучили у тернопільських підприємців 7,4 мільйони гривень