Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Українці будуть їздити в Росію за закордонним паспортом

З 1 березня 2020-го громадяни України зможуть перетнути кордон з Росією лише із закордонним паспортом.

У 2020 році українці зможуть в’їжджати до Росії тільки за закордонними паспортами. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

“З 1 березня 2020 року перетин кордону з РФ здійснюватиметься на підставі закордонного паспорта”, – написав він 18 грудня.

За словами прем’єра, таким чином має зменшитися час проходження прикордонного контролю, оскільки дані закордонних паспортів зчитуватимуться спеціальними приладами.

 

Гончарук уточнив, що нововведення торкнуться тільки тих українських громадян, які виїжджають до Росії. При в’їзді українців з Росії їм буде достатньо пред’явити на кордоні внутрішній паспорт або свідоцтво про народження.

Глава МЗС України Вадим Пристайко заявив, що перетин українцями кордону з РФ на підставі закордонного паспорта дозволить уникнути бюрократичної тяганини в разі втрати документа, інформує gazeta.ua.

“Поїздки виключно по закордонних паспортах в РФ дають додаткові гарантії. Втрата старої аналогової “книжечки”- це 9 кіл пекла бюрократії для повернення в Україну. Цифрова база даних з біометричними паспортами – це швидкий і дієвий інструмент допомоги від наших консулів”, – відповідний коментар глава МЗС опублікував в Twitter.

У Тернополі з’явилася надувна ялинка (ФОТО)

Єдина донька Кузьми Скрябіна вийшла заміж