Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільська Катедра відсвяткувала празник

22 грудня відбулося святкування храмового празника Архикатедрального Собору УГКЦ Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці міста Тернополя.

З цієї нагоди відбулася урочиста Божественна Літургія, яку очолили 4 архиєреї УГКЦ: архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк, єпископ-помічник Теодор Мартинюк, екзарх Луцький Йосафат Говера та єпарх Кам’янець-Подільський Іван Кулик. У молитві взяли участь велика кількість священнослужителів, представників влади, вірних Архикатедри та гостей.
Духовну науку після Євангельського читання виголосив владика Іван Кулик. Архиєрей з-поміж численних рис Пресвятої Богородиці окремий акцент зробив на її непорочності та наголосив, що Мати Божа у зачатті, а, відтак, під час свого земного життя, у різного роду служіннях, у відносинах з Богом завжди проявляла і берегла непорочність, чистоту та невинність. Кир Іван Кулик поставив також за взірець до наслідування приклад терпеливості св. Йоакима і Анни, батьків Пресвятої Богородиці. Особливо наголосив, що людське життя починається від моменту зачаття, а не від народження, і тим самим, згідно з вченням Церкви, закликав шанувати його гідність.
Митрополит Василій у завершальному слові привітав архиєреїв, парафіян Архикатедрального Собору та усіх присутніх з празником, побажав щедрих Божих благословень, добра кожному та миру для України. Цього дня кир Василій прийняв численні вітання з нагоди 45-ої річниці священичих свячень, які він отримав 22 грудня 1974 року.

Особливим гостем празника стала Олена Горбенко, директор Щастинської школи (Новоайдарівського району, Луганської області), яка у зверненні до присутніх подякувала митрополиту Василію за те, що впродовж останніх 3 років Зарваниця приймає школярів з місця Щастя, опікується їхнім побутом та виступає організатором пізнавальних екскурсій, духовного і рекреаційного відпочинку.

 

Іноземний експерт вважає, що агрохолдинги у найближчі роки скуплять 50% земельних паїв

На Тернопільщині в рамках відпрацювання закрили 177 гральних закладів