Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Операторів туристичного ринку Тернопільщини навчали безпеці у печерах

Про туристичну безпеку в печері та інші питання 18 грудня 2019 року розповідали на навчально-практичному семінарі з проекту «Подорожуй безпечно» на тему «Спелеотуризм», який був організований управлінням туризму ТОДА спільно з пошуково-рятувальним відділенням УДСНС України в Тернопільській області. Задля цікавості та реалістичності усі події відбувалися на базі екскурсійної печери «Кришталева» , яка розташована у с.Кривче Борщівського р-ну.

Окрім розмов, щодо правильності складання маршруту та врахування небезпечних об’єктів та ділянок на туристичних шляхах області, спеціалістами УДСНС був продемонстрований технічний рятувальний арсенал а також проведені заняття у печері. Правильна евакуація «потерпілого» із небезпечного місця – це чи не найважливіший момент при настанні надзвичайної ситуації. Саме таку ситуацію було змодельовано під час практичних занять. Послідовність дій, правильність визначення пошкодження, фіксація потерпілого а також скоординованість роботи команди рятувальників – усе було показано і роз’яснено.
Не менш важливу роль у рятуванні зіграв і кіт Бабай, якого із собою привіз активний учасник Борис Гора, ця граціозна тварина виконувала роль обігрівача для «потерпілого» а також своєю грайливістю всім покращувала бойовий дух.
Усі завдання було виконано на відмінно і надіємося, що практичне використання нових навиків нам в майбутньому не пригодяться адже у туризмі працюють професіонали.

У нових тернопільських автобусах всі пільговики їздитимуть без обмежень

Як підзаробити у новорічний період?