Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопіль долучиться до радіодиктанту єдності

8 листопада об 11:00 відбудеться Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Щороку ця подія, приурочена до Дня української писемності та мови, об’єднує тисячі українців зі всього світу. Писатимуть радіодиктант уже вдев’ятнадцяте. Текст традиційно звучатиме на хвилях першого каналу Суспільного радіо UA: Українське радіо, його читатиме Олександр Авраменко.

UA: ТЕРНОПІЛЬ цього року писатиме його спільно з представниками національно-патріотичних організацій краю у партнерстві з Тернопільською Універсальною науковою бібліотекою.
«Ми запросили доєднатися до цієї непересічної події представників із місцевих осередків «Просвіти», «Пласту», «СУМ», «МНК», «Обнови», «Вертепу» й багатьох інших, які підтримують українські звичаї і традиції, адже радіодиктант національної єдності – це також давня і гарна історія, яка має велику мету», – розповіла лінійна продюсерка Українського радіо Тернопіль Ірина Моргун.
Основною локацією, де писатимуть радіодиктант, стане бібліотека. Продюсерка UA: Тернопіль Зоряна Биндас розповіла:«Ми напишемо диктант в залі Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Місце обрали тематичне, запропонували директорові музею партнерство, він радо погодився. Весь процес ми будемо транслювати на сторінці UA: Тернопіль у Фейсбуці, запрошую приєднуватись вживу або ж онлайн».
У бібліотеці спеціально до події організують виставку книжок про українську мову та писемність. Нагадаємо, що минулого року працівники тернопільської філії Суспільного писали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності зі студентами-іноземцями, які навчаються у Тернополі.
Цього року правила радіодиктанту національної єдності зазнають змін. Перевірити правильність написання диктанту можна буде вже за 15 хвилин після прочитання – текст оприлюднять на сайтах суспільного мовника: UA: Українське радіо та UA: Cуспільне мовлення.
Одразу після завершення диктанту всі охочі можуть надіслати свої роботи електронною поштою на адресу rd@nrcu.gov.ua, щоб узяти участь у конкурсі на найкращу роботу. Це потрібно зробити протягом 15 хвилин із моменту закінчення акції — тобто до оприлюднення тексту радіодиктанту.
Додатково відбудеться конкурс на найкращий твір. Тему твору оголосять на початку ефіру, об 11:00. Його, разом із текстом радіодиктанту, потрібно буде надіслати до 10 листопада на адресу: Київ, 01001, вул. Хрещатик, буд. 26, UA: Українське радіо або на електронну пошту rd@nrcu.gov.ua з поміткою «Твір». Десять найкращих творів відзначать призами.

Частина Тернополя без опалення: комунальники ліквідовують наслідки прориву газопроводу у спальному районі

“Не додивився” на 118 тисяч гривень під час ремонту дороги