Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополянин став чемпіоном України і поїде чемпіонат Європи!

Іван Стребков

Чемпіонат України став головним відбірним змагання для чемпіонату Європи.

Іван Стребков

Чемпіонат України з кросу 30-31 жовтня завершився в Ужгороді. Як повідомляє Федерація легкої атлетики України, змагання такого рівня проводились в місті вперше з часів Незалежності України. Учасниками турніру стали понад 400 атлетів. Відповідно до вікових категорій, спортсмени долали дистанцію в 1 км, 2 км, 3 км, 4 км, 6 км, 8 км та 10 км. Тернопільський атлет, майстер спорту України Іван Стребков став чемпіоном на дистанції 10 км серед чоловіків із результатом 30.57. Спортсмен – представник обласної ШВСМ та товариства «Динамо», тренер Олександр Степанюк.
Учасниками змагань були й інші тернопільські легкоатлети. Так, серед дівчат (U-16) на дистанції 1 км Діана Марущак (МОН, ОДЮСШ, тренери Дуда Б., Токарчук В.) посіла шосте місце, Оксана Долинчук (Більчак) («Динамо», ОДЮСШ, тренери Небельський В., Якимович А., Якимович Н.) серед жінок/молоді (U-23) теж стала шостою, восьме місце серед хлопців (U-18) на дистанції 3 км здобув Віктор Гнатюк, Дмитро Сулило був дев’ятим, а Владислав Кравчук став 12-м серед юніорів (U-20) на дистанції 6 км (МОН, ОДЮСШ, тренери Дуда Б., Дуда О.).
Відтак, у командному заліку серед дитячо-юнацьких спортивних України спортсмени обласної ДЮСШ вибороли друге місце. Такий високий результат наші легкоатлети показали вперше за останні кілька років, – наголошує Федерація легкої атлетики області. Ще одне гідне досягнення тернополян на змаганнях в Ужгороді – п’яте місце у командному заліку серед областей України.
«Можу зі впевненістю сказати, що за всі роки, які я працюю тренером, це – найкращий чемпіонат України, – розповідає головний тренер збірної України з видів витривалості Сергій Романчук на сайті Федерації легкої атлетики України. – Траса проходила вздовж річки, з трав’яним покриттям, і чудово проглядалася. Були підготовлені штучні перепони: насипаний пісок, вкладені колоди, зроблені гірки, штучна яма з водою. Сцена, пряма трансляція, інформаційне табло, чудова погода – все було просто відмінно».
Чемпіонат України в Ужгороді був вирішальним етапом відбору на чемпіонат Європи (8 грудня, Лісабон, Португалія) та чемпіонат АБАФ (9 листопада, Беране, Чорногорія) з кросу. За словами Сергія Романчука, вперше були застосовані дуже жорсткі критерії відбору на чемпіонат Європи з кросу, відтак до команди потрапляли чемпіон України, а срібний та бронзовий призери – за умови наявності в європейському ТОП-50 на дистанціях 800 метрів і довших.
«Попри жорсткі критерії відбору, вдалося сформувати повні команди, без запасних, – каже тренер. – Навіть у останній дисципліні, на 10 км. Її виграв Іван Стребков з Тернопільської області (30.57), який пропустив останні два роки через травму. Одразу за ним фінішували киянин Богдан-Іван Городиський (30.59) та Дмитро Сірук з Рівного (31.03)».
Як повідомляє Федерація легкої атлетики України, 6-го листопада прямо з Ужгорода вирушить команда, яка 9 листопада в Чорногорії візьме участь в чемпіонаті АБАФ з кросу. Вона на 50 відсотків складатиметься з атлетів, які відібралися і на чемпіонат Європи, і на балканській першості хочуть ще раз перевірити себе в кросі. Після повернення звідти разом з іншими володарями путівок до Лісабона-2019 вони почнуть в Ужгороді готуватися безпосередньо на чемпіонат Європи. Цей збір триватиме з 10 до 30 листопада, і стане головним етапом підготовки.

Старі занедбані дачі чи новий парк? Тернополяни голосують за створення нового Smart City парку «Ювілейний»

Стало відомо скільки податків заплатив бізнес Тернопільщини в 2019 році