Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Чи поїдуть українці у Німеччину на роботу наступного року?

З 1 січня 2020 року зміняться правила роботи у Німеччині для іноземних громадян. У зв’язку з чим очікується нова хвиля міграції українців у цьому напрямі. Експерти hh.ua | grc дослідили, як змінювався попит на роботу в Німеччині з боку українських пошукачів протягом останніх років, та що пропонуються тамтешні роботодавці.

Німеччина впевнено входить в ТОП-5 популярних серед українських пошукачів напрямів для роботи за кордоном. Так, згідно з опитуванням, яке проводилось hh.ua | grc серед користувачів порталу, 13% респондентів мали досвід роботи у цій країні.

А аналіз бази резюме, розміщених протягом 2019 року, показує, що 6% пошукачів шукають роботу саме в Німеччині. При цьому кількість подібних CV за останні 5 років збільшилась більше ніж в 4 рази, і найбільший стрибок відбувся у 2018 та 2019 роках.
Серед пошукачів, які цікавляться роботою у Німеччині, найактивніші – представники профсфер ІТ, телеком, Топ-менеджмент, Виробництво, Маркетинг та Початок кар’єри. А от найпопулярніший запит щодо бажаної заробітної плати – у межах від 24 100 до 48 300 грн. Така вилка фігурує трохи частіше, ніж у кожному третьому резюме (35%). Окрім того зустрічаються й побажання отримувати 24000 гривень та менше (31% резюме), від 48 300 до 72 500 гривень (16% резюме) тощо.

А от німецькі роботодавці найбільше зацікавлені у розробниках та тестувальниках ПЗ, працівниках виробництв, робітничому та медичному персоналі. І у половині вакансій мова йде про зарплати від 46900 до 90000 грн, ще у 30% пропозицій про роботу фігурують заробітки від 91000 до 135000 грн.
Нагадаємо, що опитування, проведене серед користувачів порталу hh.ua | grc, показує, що більшість респондентів пов’язують виїзд за кордон з можливістю більше заробляти. Ще 39% респондентів зазначили варіант «Інше», де найчастіше фігурувало бажання респондентів змінити країну – без прив’язки до роботи. А от говорячи про формати роботи за кордоном можемо відмітити, що респонденти частіше стали повідомляти про роботу за контрактом та рідше про виїзд на сезонні підробітки.

Великий бізнес дещо погіршив оцінку податкової системи України

Тернопільська обласна рада проведе термінове засідання