Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополянка виборола “золото” на Кубку світу з гімнастики (ФОТО)

Спортсменка з Тернополя Анастасія Бачинська продовжує виборювати найвищі нагороди на міжнародних змаганнях. На етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики, що проходив 21-24 листопада у німецькому місті Котбус вона виграла золоту медаль у вільних вправах.

На цих змаганнях Настя виступала у двох видах: вправи на колоді і вільні вправи. На колоді спортсменка допустила незначні похибки та в цілому виступ був вдалим – стала п’ятою із результатом 13,300 бала. Останні два роки юна гімнастка показує високі результати саме у вільних вправах. І цього разу вона обійшла суперниць із Італії та Німеччини, зайнявши перше місце. Складність виступу судді оцінили в 5,100 бала, а виконання – у 8,100, як результат – 13,200 бала. Італійка Лара Морі отримала 13,400 бала, а німкеня Кім Буї – 13,500.

Влітку цього року за перемогу на Других Європейських іграх міський голова Тернополя Сергій Надал відзначив Анастасію Бачинську Нагородним знаком міського голови та подарував ключі від квартири у Тернополі. Нагадаємо, що 15-річна гімнастка є кавалером ордена княгині Ольги ІІІ ступеня, майстром спорту України зі спортивної гімнастики, багаторазовою чемпіонкою України, чемпіонкою Всесвітньої гімназіади 2018 року, дворазовою бронзовою призеркю ІІІ Літніх юнацьких Олімпійських ігор 2018 року, чемпіонкою ІІ Європейських ігор-2019.

Анастасія Бачинська є вихованкою Тернопільської КДЮСШ №2 імені Юрія Горайського. Її тренують Ганна Лев, Оксана Першина та заслужений тренер України Тетяна Геращенко, пише “ЗЗ”.

Як виглядав Тернопіль, коли мікрорайону “Канада” ще не було (ФОТО)

У тернопільських школах і садочках виявили недоброякісну продукцію