Заробляють торгові мережі. Експерт пояснив чому у магазинах дороге молоко

В Україні кінцева ціна молочного продукту і ціна сировини відрізняється на дві третини. Про це розповів глава Ради директорів Союзу молочних підприємств України Вадим Чагаровський на форумі «Молочний бізнес», передає Latifundist.com.
«Це абсолютно нормальне явище в умовах України. Фактично ціна сировини становить третину від того, що маємо на полиці. Одна з причин, чому у нас на полицях більше навіть вартує, ніж в Європі: ПДВ у нас 20%, а в Європі — 7-8%», — зазначив Вадим Чагаровський.
За його словами, сьогодні встановлена ціна 11 грн з ПДВ на сировину. Ціна на молоко, яке стоїть на полиці, — 26-27 грн — на 16 грн більше. Ось в ці 16 грн входить по маркетинговому ланцюжку переробка.
Глава ради директорів Союзу молочних підприємств України підкреслив, що близько 35% вартості молокопродуктів — це націнка торгових мереж.
У той же час, говорить експерт, переробник заробляє в таких умовах максимум 5% прибутку. Основний заробіток осідає в торгівлі.

Автор: Halas

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *